Βραζιλία: Συνεχίζονται οι δοκιμές ενσωμάτωσης του Exocet στο ελικόπτερο H225M

Η Helibras ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο των δοκιμών ενσωμάτωσης του πυραύλου Exocet στο ελικόπτερο H255M. (airbushelicopters.com)
Η Helibras ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο των δοκιμών ενσωμάτωσης του πυραύλου Exocet στο ελικόπτερο H255M. (airbushelicopters.com)

Η Helibras ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της εργαστηριακής εργασίας που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση του αντιπλοικού πυραύλου AM39 Exocet της MBDA στο ελικόπτερο H225M της Airbus Helicopters που κατασκευάζεται για το Ναυτικό της Βραζιλίας.

Κατά τις δοκιμές διάρκειας τριών εβδομάδων που πραγματοποιήθηκαν από τη θυγατρική της Airbus Helicopters, η ομάδα πραγματοποίησε αρκετές προσομοιωμένες εκτοξεύσεις πυραύλων. Η φάση έχει ως αποστολή την πιστοποίηση της σύνδεσης μεταξύ των εκτοξευόμενων πυραύλων και του ναυτικού συστήματος αποστολής που εγκαταστάθηκε στο ελικόπτερο, τη δοκιμή διαφορετικών τρόπων λειτουργίας και την επικύρωση της λειτουργίας των οργάνων κατεύθυνσης εκτόξευσης.

Βολές με ενσωματωμένα πυρομαχικά θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016. Οι δραστηριότητες συντονίζονται από την Helibras και το Κέντρο Μηχανολογίας στην πόλη Itajuba σε συνεργασία με την Airbus Defence & Space, Airbus Helicopters τη θυγατρική της Embraer, Atech και την MBDA.

Το σύστημα αποστολής για τα δεκαέξι ελικόπτερα που προορίζονται για το Ναυτικό της Βραζιλίας αναπτύχθηκα στη Βραζιλία από την Helibras.

Μέχρι στιγμής η υπηρεσία έχει παραλάβει επτά δείγματα του 11 τόνων ελικοπτέρου, με το Στρατό και την Αεροπορία να έχουν παραλάβει ο καθένας από πέντε ελικόπτερα από τις αντίστοιχες παραγγελίες των δεκαέξι, σύμφωνα με στοιχεία της βάσης δεδομένων “Fleet Analyzer” του Flightglobal. Δύο επιπλέον ελικόπτερα για την Αεροπορία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε διαμόρφωση μεταφοράς πολύ υψηλών προσώπων (VVIP).

Απόδοση/Μετάφραση από το Flightglobal.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *