Βρετανία: Η Αίγυπτος αγοράζει τα δυο παροπλισμένα πλοία υποστήριξης Fort Austin and Fort Rosalie

©Ray Jones

Η Αίγυπτος εμφανίστηκε ως ο αγοραστής των δύο παροπλισμένων πλοίων γενικής υποστήριξης του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου άμυνας την 29η Οκτωβρίου.

Η πώληση των πλοίων του βασιλικού στόλου υποστηρίξεως, Fort Austin και Fort Rosalie, σηματοδοτεί την πρώτη πώληση στρατιωτικών πλοίων του Ηνωμένου Βασίλειου στην Αίγυπτο μετά από 30 και πλέον χρόνια.

Και τα δύο πλοία γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) του Βασιλικού Ναυτικού αποσυρθήκαν από την ενεργό υπηρεσία νωρίτερα αυτό το έτος. Η νέα τους ζωής ίσως να υποστηρίξει τις βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασίλειου, με τις διαπραγματεύσεις να είναι υπό εξέλιξη σχετικά με τις εργασίες ανακατασκευής των πλοίων πριν αυτά πωληθούν.

«Τα Fort Austin και Fort Rosalie διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του ναυτικού στόλου μας για δεκαετίες και ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στην ουσιαστική αποστολή τους», δήλωσε ο υπουργός αμυντικών προμήθειων Τζέρεμι Κουίν.

«Καθώς κλίνουμε την κεφαλή στην πολύχρονη υπηρεσία αυτών των πλοίων, μπορούμε επίσης να κοιτάξουμε μπροστά στο συναρπαστικό μέλλον υποδεχόμενοι τα νέα μας πλοία γενικής υποστήριξης».

Τα Fort Austin και Fort Rosalie συνέβαλαν να διασφαλιστεί πως το ναυτικό προσωπικό σε όλον τον κόσμο διαθέτει την τροφή, τα πυρομαχικά και τα όπλα που χρειάζονται για να διεξάγει επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας.

Τα αδελφά πλοία διαθέτουν δυο καταστρώματα πτήσης, το οποίο σημαίνει πως εκτός από την παραδοσιακή εν πλώ πετρέλευση μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν και ελικόπτερα για την μεταφορά προμήθειων.

«Τα Fort Austin και Fort Rosalie έχουν υπηρετήσει το Βασιλικό Στόλο Υποστήριξης, το Βασιλικό Ναυτικό και τους συμμάχους μας με πολλές διακρίσεις, σε όλη την υδρόγειο τόσο σε καιρό ειρήνης και σε πολεμικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ναύαρχος Κρις Γκάρνερ, διευθυντής γενικών πλοίων DE&S.

«Η πώληση τους στο αιγυπτιακό Ναυτικό – η πρώτη πώληση στρατιωτικών πλοίων του Ηνωμένου Βασίλειου σε αυτόν τον εταίρο μετα από περισσότερο από 30 χρόνια- αντιπροσωπεύει μια επένδυση σε μια χώρα εταίρο του Ην. Βασίλειου και μια ευκαιρία ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη των βιομηχανικών εταίρων μας που θα προετοιμάσουν αυτά τα πλοία για την παράδοση τους, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του εγχειρήματος της επιτυχημένης εθνικής ναυπηγικής στρατηγικής μας».

Τα Fort Austin και Fort Rosalie θα αντικατασταθούν από τα πλοία υποστήριξης στόλου «Fleet Solid Support -FSS», τα οποία θα ενταχθούν στις ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρου του Ηνωμένου Βασίλειου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.