Βρετανοί αλεξιπτωτιστές προστατεύονται από άρματα μάχης στις αστικές επιχειρήσεις (βίντεο)

Στην περίπτωση των αστικών επιχειρήσεων ο συνδυασμός αερομεταφερόμενου πεζικού (ή ειδικών δυνάμεων) με άρματα μάχης έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός. Ο βρετανικός στρατός προχωράει μπροστά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ισχυρός συνδυασμός αερομεταφερόμενου πεζικού και των βαρέων τεθωρακισμένων προέκυψε για την εκπαίδευση στις αστικές επιχειρήσεις. Το 3º Τάγμα του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών ένωσε τις δυνάμεις του με τα κύρια άρματα μάχης ‘Challenger 2” των Βασιλικών Ουσάρων της Βασίλισσας (“QRH”) για την άσκηση “Πράσινο Οχυρό”. Τα άρματα εξασφάλιζαν την προστασία των αλεξιπτωτιστών, ενώ χρησιμοποιούσαν επίσης την ισχύ πυρός τους στις δρόμο-με-δρόμο και κτίριο-με-κτίριο μάχες. Η άσκηση έλαβε χώρα μέσα στο χωριό ομοίωμα που βρίσκεται στο Κόπχιλ Ντάουν, στο πεδίο Σόλσμπουρι.

Το να διαθέτεις τις ικανότητες και την σιγουριά να επιχειρείς μέσα σε πόλεις και χωριά είναι οι βασικές ικανότητες για το 3ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στο Κόλτσεστερ ως η πρώτη μονάδα πεζικού της Δύναμης Κρούσης Εναερίου Εφόδου (“AATF”), η οποία είναι έτοιμη να αναπτυχθεί οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μικρή περίοδο προειδοποίησης για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το 3ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών αυτή τη φορά είχε τον ρόλο της “AATF”, με την μονάδα του αερομεταφερόμενου πεζικού να έχει ενισχυθεί από την 16η Ταξιαρχία Εναερίου Εφόδου με πυροβολικό, μηχανικό, διαβιβάσεις, υγειονομικό και διοικητική υποστήριξη.

Ο υποδεκανέας Τζέιμς Πόρτερ, του 3ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών, δήλωσε:

“Ήταν πολύ αληθοφανής εκπαίδευση καθώς οι αστικές επιχειρήσεις είναι στενά συνδεδεμένες με τους πολέμους που παρατηρούμε αυτή τη στιγμή σε όλον τον κόσμο και με αυτό που μπορεί να κληθούμε να εκτελέσουμε. Η συνεργασία με τα άρματα μάχης είναι κάτι διαφορετικό για εμάς και απολαμβάνουμε την πρόκληση. Είχε ενδιαφέρον να δούμε πως μπορούμε να πολεμήσουμε μαζί, όλοι είμαστε στρατιώτες και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στις αναμεταξύ μας ικανότητες”.

Ο στρατιώτης Ντέιβιντ Γέντελ, αρματιστής σε άρμα μάχης “Challenger 2” των “QRH”, που εδρεύει στο Πάντερμπορν, δήλωσε:

“Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύτιμη η εκπαίδευση στο αστικό περιβάλλον μαζί με τους αλεξιπτωτιστές. Μέσα στο άρμα μάχης που κινείται κατά μήκος του αστικού δρόμου είμαστε ένας τεράστιος στόχος, και το πεζικό μπορεί να μας προστατεύσει κρατώντας σε απόσταση τον εχθρό ενώ εμείς τους παρέχουμε κάλυψη -όλοι φυλάμε τα νώτα των υπολοίπων“.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ukdefencejournal.org.uk” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.