Γαλλία: Αγορά κρίσιμου εξοπλισμού για τα Rafale F4

Η γαλλική εταιρεία Thales έλαβε παραγγελία από την γαλλική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών (DGA) για 350 σκοπευτικά συστήματα επι κάσκας SCORPION® και 400 ψηφιακές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. Τα συστήματα προσφέρουν επαυξημένη επίγνωση τακτικής κατάστασης και δεσμεύουν τα συστήματα όπλων ή αποστολής μέσα στο οπτικό πεδίο του πιλότου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών επιχειρήσεων. Ο νέος εξοπλισμός θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Rafale F4.
Η Thales ανέλαβε σύμβαση για την παροχή σκοπευτικών συστημάτων επι κάσκας Scorpion® και ψηφιακών οθονών πολλαπλών λειτουργιών για όλα τα μαχητικά αεροσκάφη Dassault Aviation Rafale που είναι σε ενεργό υπηρεσία με την γαλλική Αεροπορία και Διαστημικές Δυνάμεις και το γαλλικό Ναυτικό.

Από την αναγνώριση μέχρι την αεράμυνα και τις αποστολές «χειρουργικών» χτυπημάτων, το Rafale συνέργησε στην διασφάλιση της επιτυχίας ευάριθμων στρατιωτικών αποστολών. Όμως, τα πληρώματα του μέλλοντος θα πρέπει να επεξεργάζονται και αναλύουν περισσότερα δεδομένα μέσα σε λιγότερο χρόνο κατά τις πολεμικές αποστολές που πραγματοποιούνται μέσα σε όλο και πιο περίπλοκα περιβάλλοντα. Συζευγμένο με τα οπλικά συστήματα του αεροσκάφους, το σκοπευτικό σύστημα επι κάσκας Scorpion® ενισχύει την επίγνωση τακτικής κατάστασης και επιτρέπει στα πληρώματα να απαντήσουν πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ευελιξία εντός ενός μεγαλύτερου φάσματος απειλών. Η προοδευτική διάθεση του Rafale F4 θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη διασφάλιση της επιτυχίας των αεροπορικών επιχειρήσεων και της προστασίας των πολίτων.

Τo σύστημα συμβόλων του σκοπευτικού συστήματος επι κάσκας συγκεντρώνει πληροφορίες από τους αισθητήρες του αεροσκάφος ώστε να βοηθήσει τους πιλότους στην εκτέλεση των αποστολών ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Δημιουργεί ένα συνεχές μεταξύ του πιλοτήριου και του έξω κόσμου για τη ριζική βελτίωση της επίγνωσης της τακτικής κατάστασης. Συζευγμένη με τα οπλικά συστήματα, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό και εντοπισμό στόχων οπουδήποτε εντός του οπτικού πεδίου του πληρώματος ημέρα και νύχτα.

Το Scorpion® προσφέρει όλες αυτές τις βελτιώσεις δυνατοτήτων επιπρόσθετα στις λειτουργίες προστασίας και επιβιωσιμότητας μιας συμβατικής αεροπορικής κάσκας. Διαθέτει το καλύτερο δυνατό βάρος και ισορροπία για μεγιστοποίηση της άνεσης των πιλότων και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

Οι 400 επι παραγγελία ψηφιακές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών θα αντικαταστήσουν τις πλευρικές οθόνες των αεροπλάνων Rafale σε γαλλική υπηρεσία, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για ενημέρωση του πιλότου σχετικά με την κατάσταση των συστημάτων του αεροσκάφους και παρέχουν εικόνες από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του αεροπλάνου. Ο νέος εξοπλισμός προσφέρει μεγαλύτερη περιοχή οθονών, βελτιωμένη διεπαφή αφής και μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

«Όταν η επιτυχία μιας αποστολής κρίνεται μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, οι ιπτάμενοι πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν άμεσα το τακτικό περιβάλλον και να αντιδράσουν ενστικτωδώς με τα συστήματα του αεροπλάνου. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να προσφέρουμε στους μελλοντικούς ιπτάμενους των Rafale F4 ένα επιχειρησιακό πλεονέκτημα που θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία της αποστολής τους, χάρις στον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό παρέχονται εξελιγμένες ικανότητες προβολής και επαυξημένης αλληλεπίδρασης με τα οπλικά συστήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος αεροπορικών ηλεκτρονικών βοηθημάτων Thales, Ζαν Πωλ Ιμπάνγκα.

https://www.deagel.com/news/n000020701

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.