Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στο πεδίο βολών “Σουϊπς” του γαλλικού στρατού, η “CMI Defence” πραγματοποίησε μια δυναμική παρουσίαση όλου του φάσματος των πύργων της. Ο Τιερί Ρουνωντάν, ο πρόεδρος της “CMI Defence”, περιέγραψε του τι επρόκειται να παρουσιαστεί στο περιορισμένο κοινό.

Προκαταρκτική σημείωση: Η “CMI Defence” παρουσιάζεται ως ένας “ολοκληρωτής πύργων”, το οποίο σημαίνει ότι τα σκάφη πάνω στα οποία παρουσιάστηκαν οι πύργοι την 15η Ιουνίου είναι απλά δείγματα και σε καμία περίπτωση ειδικά επιλεγμένα για αυτούς τους πύργους. Θα μπορούσε να  επιλεχθεί οποιοδήποτε άλλο σκάφος.

Για τους πύργους της η “CMI Defence” εστιάζει εδω και πολύ καιρό στο πως να συνδυάσει απο την μία πλευρά την ισχύ πυρός και απο την άλλη το χαμηλό βάρος. Ο κατασκευαστής επιθυμούσε να παρουσιάσει τις πραγματικές δυνατότητες του φάσματος των υποσυστημάτων που κατασκευάζει. Αυτή η ασυνήθιστη επίδειξη δεν ξανάγινε ποτέ στην ιστορία της εταιρείας. Οι επιδείξεις περιελάμβαναν έξι οπλικά σύστημα “Cockerill”

Πρώτο σύστημα, είναι ο προστατευόμενος και τηλεχειριζόμενος πύργος μεσαίου διαμετρήματος “CPW 25”.

Δεύτερο σύστημα, η έκδοση του ανεπάνδρωτου μεσαίου διαμετρήματος “Cockerill 3000 Series”, ο “Cockerill 3030 APC”.

Τρίτο σύστημα, η επανδρωμένη μεσαίου διαμετρήματος έκδοση του “Cockerill 3000 Series”, ο “Cockerill 3030 FSV”.

Τέταρτο σύστημα, η επανδρωμένη και μεγάλου διαμετρήματος έκδοση του “Cockerill 3000 Series”, “Cockerill 3105 AG”, που διαθέτει ένα πυροβόλο “Cockerill” των 105 χιλιοστών.

Πέμπτο σύστημα, ο πύργος “Cockerill” με μεσαίας πίεσης πυροβόλο 90 χιλιοστών και σύστημα αυτόματης γέμισης, το επονομαζόμενο “Cockerill LCTS 90MP”.

Έκτο σύστημα, ο πύργος “Cockerill” με πυροβόλο 90 χιλιοστών χαμηλής πίεσης, με την ονομασία “Cockerill CSE 90 LP”.

Η διαδικασία της βολής περιελάμβανε βολές καπνογόνων “Galix”, τα οποία προτείνει ο εταίρος της “CMI”, “Lacroix”.

©Lacroix | Για λόγους ασφαλείας και διεύθυνσης του ανέμου, η πυροδότηση των καπνογόνων “Galix” πραγματοποιήθηκε προς την κατεύθυνση του στόχου, το οποίο διαφέρει από τις πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις. Πραγματοποιήθηκαν τρεις πυροδοτήσεις πυρομαχικών “G13” και “G17i” πάνω από πύργους της “CMI Defence”

Με εξαίρεση τον “CPWS”, όλοι οι υπόλοιποι πύργοι καλύπτονται από σύμβαση προμήθειας, υποστήριξης, εκπαίδευσης ή συντήρησης. Πράγματι, αυτή την στιγμή η “CMI Defence” συναρμολογεί τους πύργους “Cockerill 3000 Series” στις βελγικές εγκαταστασεις με ρυθμό άνω των είκοσι πύργων ανά μήνα και έχει ήδη παραδώσει τουλάχιστον 130 στους πελάτες της. Εκτός από τους πύργους, τα μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλα “Cockerill” που εξοπλίζουν κάποιους από αυτούς που έχουν επίσης σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την “CMI Defence”. H “CMI Defence” είναι επίσης η μοναδική Δυτική εταιρεία που παραγάγει αυτή την στιγμή πυροβόλα των 105 χιλιοστών. Η παραγωγή αυτή λαμβάνει χώρα στην Ντίσροφ, την θυγατρική της “CMI Defence” που εδρεύει στην ανατολική Γαλλία.

Η φιλοδοξία της “CMI Defence” είναι να συνοδεύει τους πελάτες της από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής των συστημάτων τους, για την συντήρηση τους υπό επιχειρησιακές συνθήκες, αλλά επίσης να βελτιστοποιεί την χρήση τους για τους χρήστες. Για τον σκοπό αυτό, ο κατασκευαστής ανέπτυξε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο επιτρέπει στα πληρώματα να διδαχθούν πως να χρησιμοποιούν καλύτερα τα οπλικά συστήματα “Cockerill”. Αυτές οι εκπαιδεύσεις οργανώνονται σε αίθουσες διδασκαλίας, σε εργοστάσια, σε εξομοιωτές εικονικής πραγματικότητας, σε ενσωματωμένους εξομοιωτές και, φυσικά, πάνω στα αληθινά συστήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η “CMI Defence” έχει δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό κέντρο στην Κομερσί, μόλις μια ώρα μακριά από την Σουϊπς. Μπορεί να εκπαιδεύσει μέχρι 120 εκπαιδευόμενους. Αυτό το κέντρο εκπαίδευσης, με την ονομασία “Campus Cockerill”, είναι πλέον λειτουργικό.

Το 2015, η “CMI Defence” υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με το γαλλικό υπουργείο άμυνας η οποία παρέχει πρόσβαση στο πεδίο βολών “Σουϊπς”, όπου η εταιρεία εξουσιοδοτήθηκε να εκτελεί τις δραστηριότητες με αληθινά πυρά. Με το “Campus Cockerill” και τις υποδομές στην “Σουΐπς”, οι εκπαιδευόμενοι βρίσκονται σε ιδανικές συνθήκες από την αρχή μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μετά τις εξηγήσεις του Τιερί Ρουνωντάν, ο Γκιλιούμ Μπουζέν, ένας απόστρατος αξιωματικός του βελγικού στρατού και τώρα διευθυντής εκπαίδευσης και υποστήριξης της “CMI Defence” εξήγησε λεπτομερώς τι πρόκειται να δουν οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι. Όπως και ο Τιερί Ρουνωντάν, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την συνεργασία με την “Hanwha” της οποίας το σκάφος “K21” χρησιμοποιήθηκε για τον πύργο “Cockerill 3105 AG”, και ως εκ τούτου, την πειστική επίδειξη του πυροβόλου των 105 χιλιοστών. Τα υπόλοιπα σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τις διάφορες επιδείξεις πύργων -“Renault Sherpa”, “Commando”, “SIBMAS”, “Patria” και “LAV3”- είναι άριστα δείγματα του τι μπορεί να βρεθεί παγκοσμίως.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: