Γαλλία: Δεκατέσσερα νέα αποβατικά LCU για το Ναυτικό

©CNIM | Το EDA-S μεγάλης μεταφορικής ικανότητας

Ο όμιλος CNIM, ο γαλλικός βιομηχανικός εργολάβος, επιλέχθηκε από το γαλλικό Ναυτικό (παίρνοντας το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του Kership και CMN) για την παράδοση δεκατεσσάρων νέων αποβατικών πλοίων (τύπου LCU), EDA-S, για την αντικατάσταση των παρωχημένων CTM (προηγούμενη έκδοση του LCU).

Τα αποβατικά πλοία γενικής χρήσης (στα γαλλικά EDA-S, από το “Engins de Débarquement Amphibie – Standards”) ειναι πλοία που σχεδιάστηκαν για την εκτέλεση αμφίβιων επιχειρήσεων από τα κάτω καταστρώματα (well decks) των πλοίων διοίκησής αποβάσεων Mistral. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν στρατεύματα, στρατιωτικό εξοπλισμό ή ακόμα και οχήματα (μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ως 80 τόνους).

Ανάμεσα στις υπόλοιπες βελτιώσεις, το νέο LCU θα σχεδιαστεί για να διαθέτει έναν οπίσθιο καταπέλτη, παρέχοντας στο πλοίο ικανότητα πλοίου κυλιόμενης φορτοεκφόρτωσης (roll-on roll-off). Ωστόσο, το EDA-S θα αποτρέψει τους χρονοβόρους ελιγμούς ώστε τα μέλη του πληρώματος του ή τα οχήματα να εκτεθούν στις διάφορες απειλές για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτά τα πλοία LCU, τα οχτώ προορίζονται να χρησιμοποιηθούν με τον αποβατικό στόλο που εδρεύει στην Τουλόν (FLOPHIB) και τα έξι θα ενταχθούν στους στόλους των γαλλικών υπερπόντιων κλιμακίων και περιοχών. Η πρώτη παρτίδα EDA-S (2 πλοία) αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του 2020.

Τα πλοία EDA-S ειναι επίσης συμβατά με τα νατοϊκά πρότυπα και ως εκ τούτου ειναι κατάλληλα για εξαγωγή (εξαγωγική ονομασία: LCA απο το “Landing Craft Assault”). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τα μεσαία αποβατικά πλοία των ΗΠΑ ή ακόμα κι από τα κορεάτικα LPD.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.