Ο πύραυλος πλεύσης MdCN προκειται να ενσωματωθείσ στις φρεγάτες FREEM και υποβρύχια Barracuda. (MBDA)

Ο πύραυλος πλεύσης MdCN προκειται να ενσωματωθεί στις φρεγάτες FREMM και υποβρύχια Barracuda του Γαλλικού ΠΝ. (MBDA)

Την 8η Απριλίου, στα πλαίσια των ελέγχων πιστοποίησης του ναυτικού πυραύλου πλεύσης (κρουζ) Missile de Croisière Naval (MdCN), η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) πραγματοποίησε τη δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή πιστοποίησης του MdCN ο οποίος αναπτύσσεται από την MBDA.
H διαδικασία εκτόξευσης, η οποία διενεργήθηκε στο Κέντρο Δοκιμών Πυραύλων Biscarrosse της DGA, περιελάμβανε την πυροδότηση από φρεγάτα όπου επιδείχθηκαν οι πτητικές ικανότητες του πυραύλου σε πτήση μεγάλου υψομέτρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συγκεκριμένη βολή, επιβεβαίωσε την τεχνολογική ανωτερότητα του πυραύλου, και είναι αποτέλεσμα εντατικών και συντονισμένων προσπαθειών κρατικών οργανισμών και βιομηχανιών της Γαλλίας.

Κοντά στα τέλη του 2014, ο MdCN θα ενσωματωθεί στις φρεγάτες πολλαπλών αποστολών (FREMM) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, και περίπου στο 2018 στα υποβρύχια Barracuda.

Διαθέτοντας βεληνεκές αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ο MdCN προορίζεται για τις προσβολές στόχων σε βάθος εντός της εχθρικής περιοχής. Συμπληρώνει τον εκτοξευόμενο από αέρος, πύραυλο πλεύσης SCALP, απο τον οποίο και προέρχεται.

Εκτοξεύεται από πολεμικά πλοία, που σταθμεύουν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε ασφαλή απόσταση, εντός διεθνών υδάτων, είτε εξωτερικά (φρεγάτες) είτε υποβρυχίως (από υποβρύχιο).

O MdCN έχει σχεδιαστεί για να διενεργεί αποστολές καταστροφής στρατηγικών στόχων υψηλής αξίας.

Η σύμβαση εξέλιξης του MdCN ανατέθηκε στην MBDA από την DGA στα τέλη του 2006.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: