Εκτόξευση του MMP εντός περιορισμένου χώρου. (MBDA)

Το πρόγραμμα του Πυραυλικού Συστήματος Μεσαίου Βεληνεκούς – Missile Moyenne Portee (MMP) της εταιρείας MBDA έχει ολοκληρώσει μία σημαντική φάση στο στάδιο εξέλιξης του.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της MBDA την 24.04.2014, πραγματοποιήθηκε επίδειξη στην οποία η εταιρεία παρουσίασε τις δυνατότητες εκτόξευσης του πυραύλου MMP σε επιχειρησιακή διαμόρφωση.
Οι δοκιμές εκτόξευσης πραγματοποιήθηκαν εντός περιορισμένων χώρων με την ταυτόχρονη ύπαρξη του χειριστή, ο οποίος ήταν εντός του πυροβολείου, και του στοιχειάρχη.

Οι επιτυχημένες δοκιμές, πραγματοποιήθηκαν στη δοκιμαστική σήραγγα της MBDA στις εγκαταστάσεις της στο Μπουρζ στην κεντρική Γαλλία οπού και επιβεβαιώθηκε η ασφαλής χρήση του πυραύλου.
Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε ψυχρές και ζεστές κλιματικές συνθήκες με σκοπό να παρουσιαστεί η άριστη λειτουργία του συστήματος σε διάφορες περιβαλλοντολογικές συνθήκες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα διάφορα θέατρα επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι δοκιμές της νέας κεφαλής επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα του MMP κατά στόχων που αντιπροσωπεύουν τα τελευταίας γενιάς άρματα μάχης.
Ο MMP ειναι ο νέας γενιάς επίγειος πύραυλος μάχης που βασίζεται στη τεχνική “Fire and Forget” με τα συστήματα λειτουργίας “man on the loop”.
Αυτό καθιστά δυνατή την καταστροφή διαφορετικών επίγειων στόχων με υψηλά επίπεδα ακριβείας σε αποστάσεις των 4ων χιλιομέτρων καθώς την ίδια στιγμή ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος παράπλευρων απωλειών.

Σύμφωνα με την MBDA, o πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί από πεζικό, το οποίο επιχειρεί σε δίκτυο ή από πύργους οχημάτων, διαθέτει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, μια εκ των οποίων είναι η εκτόξευση του με χρήση συντεταγμένων που επιτρέπουν την εμπλοκή στόχων εκτός της σκοπευτικής γραμμής.

Το MMP έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα πεζοπόρα τμήματα πεζικού τη δυνατότητα βολών από περιορισμένο χώρο και την καθοδήγηση του σε στόχους έξω από την σκοπευτική γραμμή του χειριστή, όπως επίσης και την ενσωμάτωση σε πύργο τροχοφόρου ή θωρακισμένου οχήματος.

Η πλήρως ψηφιοποιημένη, φορητή, μονάδα εκτόξευσης ζυγίζει 11 κιλά, ενσωματώνει κάμερα ημέρας και υπέρυθρων, αποστασιόμετρο λέιζερ, παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και μαγνητική πυξίδα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: