Η γαλλική Arquus επιβεβαίωσε ότι η εξέλιξη κι οι δοκιμές της οικογένειας των τριών τηλεχειριζόμενων σταθμών (RWS) Hornet σύντομα θα εισέλθει στην παραγωγή για τον γαλλικό Στρατό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρόλ.

Οι οικογένεια RWS Hornet μοιράζεται κοινά στοιχεία για την μείωση του κόστους του εν υπηρεσία κύκλου ζωής και αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα RWS στην Ευρώπη με την προοπτική να κατασκευαστούν περισσότεροι από 2000 σταθμοί μόνο για τον γαλλικό Στρατό.

Οι σταθμοί RWS Hornet πρόκειται να τοποθετηθούν πάνω στο αναγνωριστικό όχημα Nexter Systems/Thales/ Arquus Jaguar 6×6, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Nexter Systems/Thales/Arquus Griffon 6×6 και το Nexter Systems/Texelis Serval 4×4 του γαλλικού Στρατού.

Αυτά είναι όλα τα μέρη του προγράμματος δικτύωσης, SCORPION, του γαλλικού Στρατού που είναι υπό τη διαχείριση της γαλλικής υπηρεσίας αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement).

Όλοι αυτοί οι σταθμοί RWS Hornet έχουν κοινά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ηλεκτρική πυροδότηση, αυτόματη όπλιση, υπολογισμός βλημάτων και διευρυμένη θήκη βλημάτων και συλλογή ταινίας. Συνδέονται στην ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της πλατφόρμας και έχουν ενσωματωμένη συμβατότητα με εξομοιωτή.

Δεν έχουν αποδεσμευτεί από την DGA λεπτομέρειες σχετικά με το φορτίο αισθητήρων. Ωστόσο, πιο γενικά, η Arquus δήλωσε ότι ο πιο εξελιγμένος σταθμός αυτής της οικογενείας RWS είναι ο Hornet S, ο οποίος ζυγίζει 165 κιλά, είναι τοποθετημένος πάνω στην οροφή του Jaguar και διαθέτει γυροσκοπικά σταθεροποιημένη, υψηλής ευκρίνειας (HD), έγχρωμη κάμερα ημέρας και θερμικό σκοπευτικό που διαθέτει λέιζερ αποστασίομετρο στο κέντρο. Η θερμική κάμερα έχει μεγέθυνση από 1,9 έως 15,2°.

Ένα πολυβόλο (MG) των 7,62 χιλ. είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του και παρέχεται με 550 φυσίγγια έτοιμα προς χρήση, μπορεί να ταχθεί επί του στόχου ενώ η πλατφόρμα είναι στατική ή κινούμενη.

© Christopher F Foss | Το 6X6 όχημα Jaguar με τον RWS Hornet S, το σύστημα σκόπευσης Safran και ένα πολυβόλο 7,62 χιλ. Στα αριστερά είναι ο φορέας των δύο αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων MBDA MMP.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: