Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν τις κοινές δοκιμές του ΜΕΑ Watchkeeper

Φωτογραφία από την πρώτη πτήση του Watchkeeper στο Ηνωμένο Βασίλειο (Φωτογραφία: UK MoD)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο την 8η Νοεμβρίου 2012, η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Generale de l’Armement) σε συνεργασία με την αντίστοιχή Βρετανική υπηρεσία αμυντικού εξοπλισμού DE&S (Defence Equipment and Support) ξεκίνησαν την 22η Οκτωβρίου την από κοινού αξιολόγηση για λογαριασμό της Γαλλίας του μη επανδρωμένου αεροπλάνου (ΜΕΑ-UAV) Watchkeeper. H Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη Lancaster House συνεχίζουν τη συνεργασία στα ΜΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, η αξιολόγηση του Βρετανικού ΜΕΑ Watchkeeper από τον Γαλλικό Στρατό θα επιτρέψει στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις να καθορίσουν τους όρους της στενής επιχειρησιακής συνεργασίας.

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2012 με την αρχική εκπαίδευση των Γάλλων χειριστών. Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα διεξαχθούν στην αεροπορική βάση Istres εντός του 2013.

Η σύμβαση ανατέθηκε από την DE&S στην εταιρεία Thales UK στην οποία περιλαμβάνεται εκπαίδευση των Γάλλων χειριστών και υποστήριξη για την περίοδο των δοκιμαστικών πτήσεων, στην οποία είναι η μεταφορά, διοικητική υποστήριξη και συντήρηση.

Το Watchkeeper είναι ένα τακτικό ΜΕΑ το οποίο έχει σχεδιαστεί για αποστολές έχοντας ως στόχους επίγειες δυνάμεις και έχει αγοραστεί από το Βρετανικό υπουργείο άμυνας το 2005.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.