Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν συμβάσεις με την MBDA για τον εκσυχρονισμό των εκτοξευόμενων από αέρος πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας που διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους, ανακοινώθηκε την 22η Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MBDA θα ανακατασκευάσει τα υπολειπόμενα αποθέματα πυραύλων των χωρών, οι οποίοι είναι σε υπηρεσία απο το 2003, με σκοπό να “παραμείνει ο πύραυλος ενεργός έως την προγραμματισμένη ημερομηνία απόσυρσης από την υπηρεσία το 2032”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας (Υπ.Αμ.) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το Υπ.Αμ. “Η ανακατασκευή θα αποτελέσει μια ανακαίνιση μέσης ζωής των σημερινών συστημάτων των πυραύλων, όπως τον στροβιλωθητήρα κινητήρα, την αναβάθμιση του συστήματος πλοήγησης και την αντικατάσταση ίδιου-προς-ίδιου τεμαχίου όπως την καλωδίωση, παρεμβύσματα στεγανοποίησης και καλύμματα”.

Μιλώντας στο Jane’s ο εκπρόσωπος του Υπ.Αμ. του Ην. Βασιλείου είπε ότι η σύμβαση εκσυχρονισμού “είναι η ανακατασκευή των υφιστάμενων ικανοτήτων του Storm Shadow, με εξαίρεση την αναγκαία αναβάθμιση του συστήματος GPS.”

Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπ.Αμ., το τμήμα της σύμβασης του Ην. Βασιλείου εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και το γαλλικό μέρος της σύμβασης τον Δεκέμβριο του 2016. Η σύμβαση του Ην. Βασιλείου με την MBDA για την ανακατασκευή μέσης ζωής των πυραύλων Storm Shadow είναι αξίας 146 εκατομμυρίων λιρών. Το Γαλλικό Υπ.Αμ. δεν αποκάλυψε την αξία της σύμβασης με την MBDA. Το Βρετανικό Υπ.Αμ. ανακοίνωσε ότι η κοινή σύμβαση εκσυγχρονισμού θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 50 εκατομμυρίων λιρών για τις δύο χώρες.

Η σύμβαση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Λονδίνο του Λωρεν Κολετ-Μπιλον, του επικεφαλής της γαλλικής διεύθυνσης αμυντικών προμηθειών, για να συναντηθεί με την Χαριετ Μπολγουιν, την υπουργό Άμυνας των αμυντικών προμηθειών.

Ο Κολετ-Μπιλόν κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε ότι η σύμβαση “αντιπροσωπεύει ένα νέο βήμα στον οδικό χάρτη της γαλλοβρετανικής συνεργασίας και ενισχύει την γαλλοβρετανική στρατηγική συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Να δούμε τι θα γίνει με τα Scalp της ΠΑ, η αναβάθμιση των F-16 δεν θα αφήσει οικονομικά περιθώρια για αναβαθμίσεις όπλων.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: