Γαλλία: Νέα οχήματα αποκαλύφθηκαν κατά τις δοκιμές της παρέλασης της Ημέρας της Βαστίλης

[dropcap size=small]Κ[/dropcap]ατά τις δοκιμαστικές διελεύσεις της Στρατιωτικής Παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης στην Γαλλία, την Δευτέρα 11 Ιουλίου, 2016, ο Στρατός της Γαλλίας αποκάλυψε νέα οχήματα μάχης και τακτικά φορτηγά τα οποία βρίσκονται ήδη στην υπηρεσία του. Φέτος τα μηχανοκίνητα στρατεύματα ήταν υπό την διοίκηση του Αντιστράτηγου Φιλίπ Λεσιμπλ ο οποίος είναι ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας που δημιουργήθηκε την 1η Ιουλίου 2016.

Το PPLOG είναι εξοπλισμένο με έναν περιστρεφόμενο οπλικό σταθμό οπλισμένο με πολυβόλο FN MAG των 7,62 χιλ.

Το Τεχνικό Σώμα του Γαλλικού Στρατού είναι πλέον εξοπλισμένο με τα φορτηγά IVECO PPLOG (Porteur Polyvalent LOGistique – Οχήμα Πολλαπλού Ρόλου Μεταφοράς Επιμελητείας) και τα PPLD (Porteur Polyvalent Lourd de Dépannage- Φορτηγό Πολλαπλού Ρόλου Περισυλλογής).

Το PPLOG είναι ένα όχημα της βιομηχανίας Iveco το οποίο βασίζεται πάνω στο αμάξωμα του φορτηγού M320.45. Το όχημα επιμελητείας διαθέτει έναν ανεξάρτητο γάντζο ανύψωσης για επιχειρήσεις διακίνησης φορτίων στο πίσω μέρος του θαλάμου προσωπικού, με ωφέλιμο φορτίο έως 19 τόνους.

Το PPLOG είναι εξοπλισμένο με θωρακισμένο θάλαμο προσωπικού ο οποίος παρέχει προστασία εναντίον πυροβολισμών από μικρά όπλα και θραύσματα βλημάτων.

Το PPLD του του Γαλλικού Στρατού κατά τη δοκιμαστική παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ένας περιστρεφόμενος οπλικός πύργος ανοιχτής οροφής είναι πάνω από τον θάλαμο προσωπικού ο οποίος είναι οπλισμένος με το νέο πολυβόλο MAG 58 των 7.62 χιλιοστών που έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από τον βέλγο κατασκευαστή όπλων FN Herstal.

Ο Γαλλικός Στρατός παρήγγειλε το 2014 συνολικά 400 οχήματα PPLOG και ακόμα ένα πακέτο 450 οχημάτων, διαμορφωμένα ως μη θωρακισμένα PPLOG, παραγγέλθηκε στα τέλη του 2015.

Το PPLD βασίζεται, επίσης, στο 8Χ8 αμάξωμα του φορτηγού IVECO M320.45 αλλά το πίσω μέρος του οχήματός είναι εξοπλισμένο με έναν γερανό δυναμικότητας 18000 κιλών και εχει επίσης την ικανότητα περισυλλογής οχημάτων όπως το 8X8 τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) VBCI. Ο γερανός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεσώ τηλεχειρισμού ή από πάνω την οροφή του θαλάμου προσωπικού.

Όπως το PPLOG, έτσι και το PPLD είναι εξοπλισμένο με θωρακισμένο θάλαμο επιβατών για την προστασία του πληρώματος εναντίον βολών από μικρά όπλα και θραύσματα βλημάτων. Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με αντιναρκική προστασία. Η οροφή του θαλάμου προσωπικού είναι εξοπλισμένη με έναν οπλικό σταθμό ανοιχτής οροφής με πλάκες θωράκισης σε μέτωπο 360 μοιρών και είναι οπλισμένος με ένα πολυβόλο MAG 58 των 7,62 χιλιοστών.

Συνολικά 50 PPLD έχουν παραγγελθεί από τον Γαλλικό Στρατό.

Εμπρόσθια φωτογραφία του PPLD του Γαλλικού Στρατού κατά τη δοκιμαστική παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Και τα δυο οχήματά μοιράζονται το ίδιο αμάξωμα των 4 αξόνων και 8Χ8 κίνηση που τους εξασφαλίζει την εντός και έκτος δρόμου κίνηση σε όλες τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες (για παράδειγμα σε χιονισμένους δρόμους).

Οι θάλαμοι επιβατών των PPLD και PPLOG προσφέρουν στο πλήρωμα υψηλού επιπέδου άνεση και έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται πληθώρα σύγχρονων στρατιωτικών συστημάτων επικοινωνιών και διοίκησης.

Ο εξοπλισμός του σκάφους και αμαξώματος, το προσθαφαιρούμενο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης (DROPS), ρυμουλκούμενα επιμελητείας και τα ειδικά εμπορευματοκιβώτια ADR EX II κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στην Γαλλία από την Soframe.

Το VAB ELI του Γαλλικού Στρατού κατά τη δοκιμαστική παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Μια νέα εκδοσή του VAB παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά την Στρατιωτική Παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης 2016 στην Γαλλία υπό την ονομασία VAB ELI (élément léger d’intervention – Ελαφρύ Όχημα Περισυλλογής).

Το VAB ELI βασίζεται στο βασικό ΤΟΜΑ VAB, αλλά τα καθίσματα στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με συλλογές εργαλείων και ερμάρια συντήρησης.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό των εν λόγω οχημάτων, είναι η αντικατάσταση των υδροστροβίλων με ερμάρια αποθήκευσης στο πίσω μέρος του σκάφους. Στην οροφή του VAB ELI είναι εξοπλισμένο με έναν εφεδρικό τροχό και γερανό ανύψωσης.

Τετράτροχο όχημα Sportsman 700 του 2ου Συντάγματος των Ουσάρων κατά τη δοκιμαστική παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Γάλλοι στρατιώτες του 2ου Συντάγματος Ουσάρων, μιας αναγνωριστικής μονάδας του Γαλλικού Στρατού επέδειξαν τα νέο τετράτροχο όχημα Sportsman 700.

Το τετράτροχο Sportsman 700 παρέχει ατομική, παντός εδάφους κινητικότητα για τα υπό ανάπτυξη στρατεύματα Αναγνώρισης και Ειδικών Επιχειρήσεων σε μια περιοχή πολλαπλών εδαφών για την εκτέλεση ενός ευρύ φάσματος αποστολών. Το τετράτροχο όχημα είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να μεταφερθεί στο εσωτερικό ελικοπτέρων, και δίνει σε πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες τη δυνατότητα να μετακινηθούν ταχέως στο πεδίο μάχης σε εδάφη που δεν είναι δυσπρόσιτα σε μεγαλύτερα, βαρύτερα, οχήματα.

Ο οδηγός του τετράτροχου Sportsman 700 δεν είναι οπλισμένος με το βασικό τυφέκιο εφόδου FAMAS του Γαλλικού Στρατού άλλα με το HK 416 που χρησιμοποιείται κυρίως από τις μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Γαλλικού Στρατού. Το HK416 είναι ένα τυφέκιο εφόδου που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τον γερμανό κατασκευαστή όπλων Heckler & Koch.

Το HK 416 είναι ένα τυφέκιο εφόδου διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών που λειτουργεί με τη δύναμη των αερίων. Το όπλο είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενο κοντάκιο και χρησιμοποιεί γεμιστήρα 30 φυσιγγίων. Είναι συμβατό με τους βασικούς γεμιστήρες προτύπου NATO των 5,56 χιλ.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.