Γαλλία: Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός 200 αρμάτων μάχης Leclerc

Γαλλικό άρμα μάχης Leclerc. (Tristan Farsac-Flickr)

Η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) ανέθεσε στην αμυντική βιομηχανία Nexter Systems μια σύμβαση για τον εκσυχρονισμό του άρματος μάχης Leclerc.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί την τρίτη εργασία που διενεργείται από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας υπό το πρόγραμμα Scorpion το οποίο έχει ως σκοπό τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων μάχης του Γαλλικού Στρατού.

Κοστολογημένη περίπου στα 330 εκατομμύρια ευρώ (€), η σύμβαση προβλέπει, από το 2020, την παράδοση 200 «Εκσυγχρονισμένων Leclerc» και «Εκσυγχρονισμένων DCL» οχημάτων περισυλλογής.

Ο προγραμματισμένος εκσυγχρονισμός θα παρέχει στο άρμα μάχης Leclerc την καλύτερη χρήση πυρός και κινητικότητα εντός των μελλοντικών διακλαδικών τακτικών ομάδων «Scorpion» (GTIA). Χάρις στην εξέλιξη ειδικών διεπαφών του νέου τακτικού συστήματος επικοινωνιών CONTACT και του συστήματος πληροφοριών-διοίκησης Scorpion (SICS), θα είναι εφικτή η δικτυωμένη διασύνδεση όλων των μελλοντικών συγκροτημάτων GTIA του Scorpion. Επιπλέον, η αναβάθμιση της θωράκισης δια μέσου της εξέλιξης ειδικών στοιχείων προστασίας θα δώσουν τη δυνατότητα στο Leclerc να αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά τις νέες απειλές, όπως τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

Ένα τρίτης γενιάς άρμα μάχης με ένα υψηλού βαθμού αυτοματοποίηση και διάγνωση, το άρμα Leclerc δίνει στις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις την δυνατότητα «πρώτης εισόδου» ως τμήμα μίας διεθνούς συμμαχίας. Η έναρξη της επιχείρησης εκσυχρονισμού αποσκοπεί στην διατήρηση της χρησιμοποίησης του άρματος πέραν του 2040.

Το άρμα μάχης Leclerc είναι το κύριο άρμα μάχης του Γαλλικού Στρατού το οποίο εισήλθε σε υπηρεσία με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις το 1992. Το Leclerc υπηρετεί επίσης και στο Στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το άρμα μάχης Lecrerc είναι οπλισμένο με λειόκανο πυροβόλο των 120 χιλιοστών 52 διαμετρημάτων το οποίο είναι εξοπλισμένο με θερμοαπαγωγικό περίβλημα και σύστημα σύγκλησης πεδίου μάχης.

Το άρμα διαθέτει σύστημα αυτόματης γέμισης βλημάτων, το οποίο επιτρέπει την γέμιση σε ανώμαλο έδαφος κατά την βολή στόχων εν κινήσει.

22 βλήματα είναι άμεσα χρησιμοποιούμενα.

Tο άρμα είναι επίσης οπλισμένο με ένα πολυβόλο των  χιλιοστών συζευγμένο με το πυροβόλο και ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο των 7,62 χιλ. τοποθετημένο στην οροφή του πύργου.IMG_8971

Παρουσίαση του προγράμματος Scorpion του Γαλλικού Στρατού.

Απόδοση απο το defense-update.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.