Γαλλία: Ο στρατός πρόκειται να παραλάβει το “Antares” για τα οχήματα “Griffon” και “Jaguar”

Ο γαλλικός στρατός, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της επιτυχημένης δωδεκάμηνης διαδικασίας επιχειρησιακής πιστοποίησης, ετοιμάζεται να παραλάβει, προς το τέλος του 2018, την πρώτη παρτίδα των μονάδων τοπικής επίγνωσης κατάστασης (“LSA”).

Αξιωματούχος της “Thales” δήλωσε στο “Janes” ότι η ολοκλήρωση των δοκιμών θα ξεκινήσει τημ μαζική παραγωγή της μονάδας “LSA”, η οποία έχει ως στόχο την επίτευξη του πιστοποιητικού “επιπέδου τεχνολογικής ετοιμότητας” (“TRL”) στο επίπεδο 8 πριν τις παραδόσεις του συστήματος. Επί του παρόντος, το σύστημα βρίσκεται στο “TRL” επιπέδου εφτά.

“Τότε ο γαλλικός στρατό πρόκειται, σύμφωνα με το προγραμματισμό, να παραλάβει συνολικά τετρακόσια εξήντα εφτά (467) μονάδες “LSA Antares” (μια ανά όχημα) για την τοποθέτηση τους επί των τεθωρακισμένων οχημάτων πολλαπλού ρόλου “Griffon” και εκατό (100) μονάδες επιπλέον (δύο ανά όχημα) για το τεθωρακισμένο όχημα μάχης και αναγνώρισης “Jaguar” στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού “Scorpion”, εξήγησε ο ειδικός οπτικών της “Thales”, Τιερί Μινταβάϊν.

Μιλώντας στο “Janes” κατά το διεθνές συμπόσιο οπτρονικών άμυνας και ασφάλειας στο Παρίσι, ο Μινταβάϊν περιέγραψε ότι ο στρατός διενεργεί ελέγχους στα πρωτότυπα του “Antares” για την ενσωμάτωση του συστήματος στο πρόγραμμα “Scorpion”.

Επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει το “Antares” κατά τη διαδικασία πιστοποίησης θα ειναι η δικτύωση των ικανοτήτων των μονάδων “LSA” επί οχημάτων πολλαπλών τύπων- η οποία θα επιτευχθεί μέσω της λύσης ραδιοεξοπλισμού ραδιοεπικοινωνίας μέσω λογισμικού (“Software Defined Radio”) “SYNAPS” που έχει συμβληθεί με το γαλλικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) για το πρόγραμμα αναβάθμισης νέας γενιάς “Communications Numériques Tactiques et de Théatre” (“CONTACT”).

Η “Thales” περιγράφει το “Antares” ως μια “τοπική επίγνωση ημέρας/νύχτας σε πραγματικό χρόνο και soft-kill” για οχήματα μάχης. Ένα μοναδικό στοιχείο παρέχει επίγνωση κατάστασης “360” μοιρών και διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ με ικανότητα παροχής αυτοπροστασίας εναντίον κοντινών απειλών, οπίσθια εικόνα και βοηθήματα πλοήγησης και εξωτερική εικόνα των αποβιβασμένων στρατιωτων μπροστά από την έξοδο του οχήματος. Το σύστημα προειδοποίησης λέιζερ μπορεί να εντοπίσει αποστασίομετρα λειζερ που λειτουργούν στα 1,5 nm και 1,06 nm με εντοπισμό της απειλής σε λιγότερο από 2º. Ένα προαιρετικό ακουστικό σύστημα εντοπισμού πυροβολισμού θα ειναι υπο εξέταση για μελλοντική ενσωμάτωση.

Andrew White

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.