Γαλλία: Παράδοση του πρώτου οχήματος VBCI με διαμόρφωση FELIN

To τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού VBCI σε επίδειξη το 2005. (Πηγή: Wikipedia)

H γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) έχει παραδώσει στο γαλλικό Στρατό το πρώτο τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα VBCI (Vehicule Blinde de Combat d’Infanterie) της εταιρίας Dexter Systems, το οποίο έχει διαμορφωθεί να μεταφέρει στρατιώτες εξοπλισμένους με το νέο σύστημα ψηφιακού στρατιώτη FELIN (Fantassin à Équipement et Liaisons Intégrés). Στα πλαίσια του προγράμματος έχει τοποθετηθεί στο όχημα ένας φορτιστής συσσωρευτών και σχετικά στοιχεία για την παροχή ηλεκτρικής ενεργείας στα στοιχεία συσσωρευτών των ηλεκτρονικών και οπτικών του FELIN.

Τα οχήματα που έχουν ήδη παραδοθεί στο γαλλικό Στρατό θα εξοπλιστούν με το σύστημα στις μονάδες που υπηρετούν, καθώς στα υπόλοιπα οχήματα θα τροποποιηθούν κατά την κατασκευή τους στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας Nexter System στη Roanne.

Συνολικά 630 τροχοφόρα 8Χ8 οχήματα VBCI έχουν παραδοθεί μέχρι το 2007 σε δύο διαφορετικές εκδόσεις που περιλαμβάνουν 520 του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης VCI σε δύο εκδόσεις (αντι-αρματικό και οχήματος όλμου 81 χιλ.) εξοπλισμένο με το τερματικό σύστημα δεδομένων SIT V1 της Nexter Systems και με τον θωρακισμένο πύργο Tarask εξοπλισμένο με το πυροβόλο M811 των 25 χιλ. και 110 οχήματα VPC σταθμούς διοικήσεως με τερματικό σύστημα δεδομένων SIR της Cassidian Electronics και τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό ARROWS της FN Herstal εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο 12,7 χιλιοστών.

Η παράδοση του τελευταίου οχήματος έχει προγραμματιστεί για το 2015.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.