Τον Ιούλιο η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) παρέλαβε το δεύτερο BSAH (Bâtiments de Soutien et d’Assistance Hauturiers – Πλοίο Υποστήριξης και Παράκτιας Συνδρομής) “Ροδανός” που κατασκευάστηκε από την KERSHIP, την κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από τα ναυπηγεία Piriou και Naval Group.

Το τρίτο BSAH – το “Σηκουάνας”, θα υποδεχθεί τον νέο στρατιωτικό διοικητή τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Κονκαρνό. Η παράδοση του έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και η παράδοση της τετάρτης μονάδας – του “Γαρούνας” – θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Η επιτυχία αυτού του προγράμματος του γαλλικού ναυτικού ειναι ο καρπός του κοινού σκοπού των Piriou και Naval Group να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο ηγέτη στα πολίτικου τύπου πλοία που ειναι αποκλειστικά προσαρμοσμένα σε κρατική υπηρεσία για την ακτοφυλακή, αστυνομία, στρατιωτική αστυνομία, τελωνειακές αρχές…- με την εφαρμογή βιομηχανικών συμπληρωμάτων. Η KERSHIP επωφελείται από την εμπειρία της Naval Group στις ναυτικές αμυντικές αγορές και από την Piriou στα πολίτικου τύπου πλοία. Η KERSHIP συμμετείχε σε διάφορα μεγάλα προγράμματα του γαλλικού κράτους και μέσα σε ελάχιστα χρόνια έγινε ο πρώτος προμηθευτής πλοίων αποκλειστικά για κρατική υπηρεσία στην θάλασσα από το γαλλικό ναυτικό.

Βίντεο: Η καθέλκυση του τρίτου BSAH, “Σηκουάνας”.

Σημειώστε επίσης οτι:

-Το BASH “Λίγηρας”, η πρώτη μονάδα, παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2018, και μόλις ολοκλήρωσε το πρωτο ταξίδι μεγάλης διάρκειας.

-Το BASH “Ροδανός” έφτασε στο λιμένα βάση τον Απρίλιο του 2018 στην Βρέστη όπου πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση των συστημάτων πληροφοριών και διοίκησης όπως επίσης και οι συμβατικές δοκιμές πιστοποίησης μαζί με τις κρατικές προμήθειες που παρασχέθηκαν από την γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών και το γαλλικό ναυτικό.

Αποστολές του BSAH

Η ποικιλομορφία των απόστολων οδήγησαν την KERSHIP να προτείνει ένα πλοίο υποστήριξης με ικανότητα έλξης 80 τόνων, ταχύτητα πλεύσης 14 κόμβων και σημαντική αυτονομία περίπου 30 ημερών χωρίς ανεφοδιασμό ή λήψη προμηθειών. Θα ειναι εξοπλισμένο με ένα σκάφος 8 μέτρων, αρκετά φουσκωτά σκάφη με ενισχυμένη γάστρα (RHIB) και έναν γερανό για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων. Το BSAH θα μπορεί να φιλοξενεί δύτες, να μεταφέρει οπλισμό και πυρομαχικά, να υποστηρίζει υποβρύχια και μονάδες επιφανείας, να σύρει υποβρύχιους δέκτες, όπως επίσης και να αναπτύσσει φράγμα ελέγχου ρύπανσης.

Κυρία χαρακτηριστικά του BSAH

  • Συνολικό μήκος: 70,30 μέτρα.
  • Πλάτος πλοίου: 15,80 μέτρα.
  • Βύθισμα: 5 μέτρα.
  • Νεκρό φορτίο: περίπου 1000 τόνοι.
  • Χώρος φόρτωσης επι του καταστρώματος: 250M².
  • Ταχύτητα: 14 κόμβοι.
  • Σκάφος/Υπεκατασκευή: Ατσάλι
  • Ενδιαιτήσεις: 17 (πλήρωμα) + 12 επιβάτες.
  • Κινητήρας: 2Χ2 650 kW.
  • Γεννήτριες: 2Χ300kWe.

©KERSHIP | Η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) παρέλαβε το δεύτερο BSAH “Ροδανος” που κατασκευάστηκε απο την KERSHIP.

Απόδοση/Μετάφραση από το “navyrecognition.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: