Οι εταιρείες “CEFA, ECA Group” και “SCOPEX” κέρδισαν συμβάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού “SMINEX” που αποδεσμεύθηκε από την γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών “DGA” (“Direction Générale de l’Armement”) για τις τεχνολογικές δεξιότητες, την προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού “EOD” και “C-IED”. Ο εξοπλισμός αυτός ειναι ειδικός για την έρευνα, εντοπισμό, ανάλυση και εξουδετέρωση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED) ή των μη εκραγέντων πυρομαχικών (UXO).

Οι τρεις συνεργαζόμενες εταιρείες θα προμηθεύσουν με “ένα υπόστεγο εξοπλισμού “EOD” και “C-IED” το οποίο θα αναπτύσσεται μέσω οδών, σιδηροδρόμων και αέρος προκείμενου να παρέχει την πλατφόρμα μεταφοράς και ένα εργαστήριο συντήρησης στην υπηρεσία των τριών κλάδων των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Το “SMINEX” ειναι το πρωτο πρόγραμμα σχετικό με τον εξοπλισμό “EOD” (στολές ατομικής προστασίας, εντοπιστές χειρός, συστήματα “X-Rays”, κανονάκια νερού, ανεπάνδρωτα επίγεια οχήματα, κ.α.) με παγκόσμια προσέγγιση σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την παροχή της μεγίστης αποδοτικότητας και αντοχής κατά τις επιχειρήσεις.

Με αυτή την σύμβαση, η εταιρεία “ECA Group” θα προμηθεύσει τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα επίγεια τηλεχειριζόμενα συστήματα “Inguana” και θα παρέχει την εμπειρία της στα ολοκληρωμένα ανεπάνδρωτα συστήματα για την ανάπτυξη και πιστοποίηση των κέντρων κινητών πλατφορμών μέσα στα υπόστεγα.

Στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης για συνολικό ποσό άνω των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ (€), η “ECA Group” παρέλαβε μια τελική παραγγελία με χρονοδιάγραμμα σαράντα μηνών και ένα ποσό άνω των δέκα εκατομμυρίων “€” για το αποτέλεσμα το οποίο ειναι η παράδοση δεκαπέντε συστημάτων “Inguana E” για την εξουδετέρωση των “IED”. Τότε, σύμφωνα με τις ανάγκες του και ως το 2024, ο πελάτης μπορεί μέσω πρόσθετων προμηθειών μέχρι το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων “€”, να παραλάβει μέχρι σαράντα τρία συμπληρωματικά ανεπάνδρωτα “Inguan E” και συναφή εξοπλισμό και συντήρηση για να τα διατηρήσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: