Γαλλία: Προμήθεια 20 επίγειων κινητών σταθμών δορυφορικής επικοινωνίας VAB VENUS

Όχημα δορυφορικής επικοινωνίας VAB VENUS.

Η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement)εχει αναθέσει σύμβαση στην βιομηχανία Thales Communication & Security για την προμήθεια 20 επιπρόσθετων επίγειων τερματικών δορυφορικής επικοινωνίας ως μέρος του Γαλλικού προγράμματος συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας SYRACUSE III.

Τοποθετημένα σε θωρακισμένα οχήματα VAB 4X4 της Renault του Γαλλικού Στρατού, τα «κινητά» τερματικά θα λειτουργούν ως ολοκληρωμένοι κόμβοι δικτύων για τις δορυφορικές επικοινωνίες της Γαλλίας.

Εγχωρίως τα 20 τερματικά χαρακτηρίζονται ως VENUS. Η παράδοση τους πρόκειται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2016 έως τα μέσα του 2017.

To VENUS δίνει τη δυνατότητα στους διοικητές να βρίσκονται σε διαρκή εν κινήσει επικοινωνία στο θέατρο των επιχειρήσεων.

Η σύμβαση για τους 10 πρώτους σταθμούς ανατέθηκε από την DGA το 2009 ως μέρος μιας επείγουσας επιχειρησιακής απαίτησης για το Αφγανιστάν.
Η παράδοση τους ολοκληρώθηκε το 2010.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.