Πρόσφατα ο γαλλικός στρατός ανέπτυξε στο βόρειο Μάλι το Souvim 2, το τελευταίας γενιάς όχημα ανίχνευσης ναρκών για να αυξήσει τις δυνατότητες των στρατευμάτων μηχανικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Το Souvim 2 είναι ένα σύστημα εκκαθάρισης δρομολογίων που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την MBDA απο το 2008.

Τα πρώτα οχήματα Souvim 2 παραδόθηκαν στον γαλλικό στρατό το 2010. Το Souvim 2 έχει σχεδιαστεί για χρήση σε αποστολές υποστήριξης κινητικότητας, καθιστώντας εφικτή την γρήγορη εκκαθάριση ναρκών σε μεγάλες αποστάσεις πίσω από τις γραμμές, περισσότερα από 100 χιλιόμετρα διαδρομών εκκαθαρίζονται καθημερινά, με διευρυμένες ικανότητες εκκαθάρισης ναρκών.

Προωθητικό βίντεο του Souvim 2 απο την MBDA

Το σύστημα βασίζεται στην συνδυασμένη δράση δυο οχημάτων που ρυμουλκούν τρέιλερ ενεργοποίησης ναρκών. Το πρώτο όχημα έχει σχεδιαστεί να διέρχεται πάνω απο νάρκες πίεσης χωρίς να τις ενεργοποιεί. Ρυμουλκεί ένα “τρέιλερ ενεργοποίησης ναρκών” (RDM) του οποίου το βάρος θα ενεργοποιήσει τις νάρκες που είναι ευαίσθητες στην πίεση και έτσι θα εξασφαλίσει την πρόοδο του δεύτερου οχήματος. Το τελευταίο όχημα ρυμουλκεί δύο επιπλέον RDM, των οποίων οι διαφορετικοί τροχοί βοηθούν να καλυφθεί ολόκληρο το πλάτος της διαδρομής που εκκαθαρίζεται.

Σύμφωνα με την MBDA, μια ενιαία ομάδα Souvim 2 μπορεί να εκκαθαρίσει 150 χιλιομέτρα δρόμου σε μια ημέρα με μεγίστη ταχύτητα 25 χλμ/ώρα Τα οχήματα αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην ασφάλιση των δρομολογίων κατά τις αποστολές διατήρησης ειρήνης και πριν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες περιοχές.

Το Souvim 2 βασίζεται στο νοτιοαφρικάνικό Husky, για την γαλλική αποστολή τροποποιήθηκε με επιπρόσθετη θωράκιση, θυρίδα διαφυγής, σύστημα κλιματισμού, επικοινωνίας και έναν νέο πακέτο τροχών βαριάς χρήσης προερχόμενους από τα βασικά εφόδια των αγροτικών ελκυστήρων.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: