Στο σύστημα ψηφιακού στρατιώτη FELIN, υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης βολής, διατηρώντας παράλληλα την κάλυψη. (Πηγή: Wikipedia)

Η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement), η εταιρεία Sagem και το Τεχνικό Τμήμα του γαλλικού Στρατού STAT (Section Technique de l´Armee de Terre), εργάζονται από κοινού στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ολοκλήρωση του ψηφιακού συστήματος στρατιώτη FELIN V1 (Fantassin à Équipement et Liaisons Intégrés).

Η νέα έκδοση με την ονομασία FELIN V1.3 θα περιλαμβάνει ένα νέο τακτικό γιλέκο, το οποίο θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα “Γιλέκο Τίγρης”, καλωδίωση νέας αρχιτεκτονικής και νέα ηλεκτρονικά. Η εξέλιξη τους έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

Το 2015 η Sagem συμφωνά με το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρώσει την παράδοση 22588 συλλογών FELIN, τα οποία έχει αγοράσει η DGA για το γαλλικό Στρατό με διαφορετικές συμβάσεις. Η εξέλιξη, παραγωγή και αρχική υποστήριξη στοιχίζουν περίπου 1 δισεκατομμύριο Ευρώ.

Η έκδοση FELIN V2 έχει επίσης προγραμματιστεί.

Η εταιρεία έχει προτείνει την λύση FELIN στον Καναδά και την Ολλανδία οι οποίοι διαθέτουν προγράμματα εκσυχρονισμού εξοπλισμού στρατιώτη.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί από διάφορες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Βραζιλίας.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: