ΓΕΕΘΑ: Άρχισε η άσκηση χειρισμού κρίσεων του NATO "CMX-12"

Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων CMX-12 (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως από την 12η έως την 16η Νοεμβρίου 2012 θα διεξάγεται η Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων (Crisis Management Exercise) του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CMX-12», η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού (στρατιωτικού/πολιτικού) σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, σε στρατηγικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στην εξάσκηση επί των διαβουλεύσεων και της συλλογικής σύλληψης αποφάσεων της Συμμαχίας, σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο, σε περίπτωση αντιμετώπισης απειλής από διασπορά Όπλων Μαζικής Καταστροφής, ΡΒΧ πολέμου και Κυβερνοπολέμου.

Στην άσκηση συμμετέχουν τα Κράτη-Μέλη του ΝΑΤΟ, με έδρες τις πρωτεύουσες των χωρών τους, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ (SHAPE, SACT), τα ΝΑΤΟικά Στρατηγεία (IS, IMS), καθώς και μη Κράτη-Μέλη (Σουηδία, Φινλανδία) και διεθνείς Οργανισμοί, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων.

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, στην άσκηση συμμετέχουν και :

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΥΠ, ΓΓΠΠ)

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.