Η Atlas Electronik και η Thales έχουν αναλάβει τον απο κοινού εκσυγχρονισμό των συστημάτων μάχης των γερμανικών φρεγατών κλάσης F124. Πρόσφατα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών υπέγραψαν την σχετική σύμβαση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμών, Πληροφορικής και Υποστήριξης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (BAAINBw) στο Κόμπλεντς της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών να έχει προγραμματιστεί για το 2017, η κοινοπραξία των δύο εταιρειών “HW Regeneration CDS F124” θα ανακατασκευάσει το hardware του Συστήματος Διεύθυνσης Μάχης (CDS), και επίσης να προσαρμόσει και ενημερώσει το λογισμικό. Η διαδικασία εκσυχρονισμού λογισμικού και hardware, εξαιτίας του ταχέως ρυθμού εξέλιξης της τεχνολογικής ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει απο ευρυτατη χρηση υλικών και προγραμμάτων του εμπορίου.

Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τις τρεις φρεγάτες “Sachsen”, “Hamburg” και “Hessen” όπως επίσης και το Κέντρο Δοκιμών και Εκπαίδευσης (EZ/AZ) στο Βιλχεσαφεν και το Σημείο Συντήρησης στη Βάση Εκπαιδεύσεως (RMTS) στο Ντεν Χέλντερ. Οι εργασίες θα οργανωθούν και θα διευθετηθούν με τέτοιο τρόπο που τα πλοία δεν θα χρειαστεί να τεθούν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Atlas Electronik την 11η Μαρτίου 2013, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ξεπερασμένων επεξεργαστών της κονσόλας, τη μονάδα εγγραφής δεδομένων και διαφορές μονάδες του δικτύου με τη χρήση εξαρτημάτων τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία θα πρέπει, να διασφαλιστεί, η ικανότητα υποστήριξης των κρισίμων εξαρτημάτων του CDS τα οποία δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Μια εκ προθέσεως παρενέργεια είναι πως, σύμφωνα με την γενιά του hardware, τα συστήματα των υπολογιστών θα προσφέρουν τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων υπο-συστημάτων και μελλοντικών λειτουργιών στο CDS.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: