Γερμανία: Εκσυγχρονίζονται οι φρεγάτες κλάσης F124

©Seaforces | Η φρεγάτα F124 FGS Σαξονία

Η Atlas Electronik και η Thales έχουν αναλάβει τον απο κοινού εκσυγχρονισμό των συστημάτων μάχης των γερμανικών φρεγατών κλάσης F124. Πρόσφατα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών υπέγραψαν την σχετική σύμβαση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμών, Πληροφορικής και Υποστήριξης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (BAAINBw) στο Κόμπλεντς της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών να έχει προγραμματιστεί για το 2017, η κοινοπραξία των δύο εταιρειών “HW Regeneration CDS F124” θα ανακατασκευάσει το hardware του Συστήματος Διεύθυνσης Μάχης (CDS), και επίσης να προσαρμόσει και ενημερώσει το λογισμικό. Η διαδικασία εκσυχρονισμού λογισμικού και hardware, εξαιτίας του ταχέως ρυθμού εξέλιξης της τεχνολογικής ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει απο ευρυτατη χρηση υλικών και προγραμμάτων του εμπορίου.

Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τις τρεις φρεγάτες “Sachsen”, “Hamburg” και “Hessen” όπως επίσης και το Κέντρο Δοκιμών και Εκπαίδευσης (EZ/AZ) στο Βιλχεσαφεν και το Σημείο Συντήρησης στη Βάση Εκπαιδεύσεως (RMTS) στο Ντεν Χέλντερ. Οι εργασίες θα οργανωθούν και θα διευθετηθούν με τέτοιο τρόπο που τα πλοία δεν θα χρειαστεί να τεθούν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Atlas Electronik την 11η Μαρτίου 2013, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ξεπερασμένων επεξεργαστών της κονσόλας, τη μονάδα εγγραφής δεδομένων και διαφορές μονάδες του δικτύου με τη χρήση εξαρτημάτων τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία θα πρέπει, να διασφαλιστεί, η ικανότητα υποστήριξης των κρισίμων εξαρτημάτων του CDS τα οποία δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Μια εκ προθέσεως παρενέργεια είναι πως, σύμφωνα με την γενιά του hardware, τα συστήματα των υπολογιστών θα προσφέρουν τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων υπο-συστημάτων και μελλοντικών λειτουργιών στο CDS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.