Γερμανία: Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής των εξομοιωτών AGDUS BT46

Η σουηδική αμυντική εταιρεία Saab υπέγραψε σύμβαση για το πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) των εξομοιωτών οχημάτων μάχης AGDUS του γερμανικού Στρατού.

Η αξία της παραγγελίας είναι 180 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες και οι παραδόσεις θα λάβουν χώρα από το 2020 ως το 2022.

Ο γερμανικός Στρατός έκανε το πρώτο βήμα στον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής εκπαιδευτικής ικανότητας του το 2017 όταν η Saab του παρείχε το λέιζερ ανοιχτού κώδικά U-LEIS.

Αυτό έδωσε στον γερμανικό Στρατό ενισχυμένη διαλειτουργικότητα που του επέτρεψε να συμμετάσχει σε πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις. Η παραγγελία αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παρωχημένου υλικού όπως επίσης και την εγκατάσταση νέου λογισμικού σε όλα τα οχήματα, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να είναι σε χρήση απο τον γερμανικό Στρατό έως το 2030.

“Είμαστε χαρούμενοι που θα επεκτείνουμε τις διαλειτουργικές ικανότητες του γερμανού πελάτη μάς, οι οποίες είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να είναι σε θέση να συμμετέχει σε πολυεθνικές ασκήσεις υψηλής ποιότητας. Η Saab διαθέτει μακρόχρονη ιστορία στην άριστη συνεργασία με τον γερμανό πελάτη και αυτή παραγγελία θα ενισχύσει την σχέση μας ακόμη περισσότερο”, δήλωσε η Οσα Θιεγκστριόμ επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευση και Εξομοίωση της SAAB.

Η σύμβαση αυτή σημαίνει ότι το σύστημα AGDUS BT46 του γερμανικού Στρατού εκσυγχρονίζεται με τεχνολογία τελευταίας γενιάς. Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει εκπαίδευση υψηλής πιστότητας, ασύρματη τεχνολογία και επαυξημένη πραγματικότητα εμφυτευμένη στα σκοπευτικά. Ενσωματώνεται επίσης σε σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) παρέχοντας έτσι πραγματική μορφή οχημάτων και ολοκληρωμένη βαλλιστική λέιζερ εξομοίωση. Το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί πάνω σε διαφορετικές πλατφόρμες οχημάτων και είναι πλήρως συμβατό και με τις παλιότερες γενιές.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.