Η Γερμανία εκσυγχρονίζει τα τελευταία τρία από τα δέκα ναρκοθηρευτικά κλάσης Frankenthal 332A με νέα συστήματα αντιμέτρων ναρκών. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw) ανακοίνωσε την 21η Δεκεμβρίου οτι η Atlas Elektronik, μια ανώνυμη εταιρεία των ThyssenKrupp και Airbus DS, ανέλαβε τη σύμβαση για τον εκσυχρονισμό των πλοίων.

Στο πλαίσιο της σύμβαση, τα ναρκοθηρευτικά θα δεχθούν το Ολοκληρωμένο Σύστημα Αντιμέτρων Ναρκών (IMCMS) που τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης διαθέτουν ήδη εγκατεστημένο.

Το παλιό σύστημα Pinguin θα αντικατασταθεί από το καθοδηγούμενο με οπτική ίνα όχημα εξουδετέρωσης ναρκών SeaFox και τα πλοία θα εξοπλιστούν επίσης με την ικανότητα έλεγχου των τηλεχειριζόμενων οχημάτων Seehund.

Τα τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφάνειας Seehund είναι μήκους 25 μέτρων και εκτοπίζουν 95 τόνους. Προσομοιώνουν ακουστικές και μαγνητικές υπογραφές μεγαλύτερων πλοίων για την ανατίναξη ναρκών.

Το σύστημα SeaFox αποτελείται κυρίως από μια κονσόλα, τον εκτοξευτή και τα οχήματα SeaFox. Τα δυο διαφορετικά οχήματα επιτρέπουν την άμεση εξουδετέρωση ναρκών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων με το όχημα μάχης (SeaFox C) όπως επίσης και την οικονομικά προσιτή αναγνώριση με την επαναχρησιμοποιήσιμη έκδοση αναγνώρισης (SeaFox I).

Η σύμβαση προβλέπει επίσης την παράδοση από την εταιρία ενός εξομοιωτή και εγκαταστάσεων δοκιμών στην στεριά που θα δημιουργηθούν στο Κίελο. Η εγκατάσταση θα δώσει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε περιβάλλον 1:1 και επίσης θα επιτρέψει τον έλεγχο των νέων συγκροτημάτων πριν την εγκατάσταση τους στα πραγματικά πλοία.

Απόδοση/Μετάφραση από το navaltoday.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: