Η σχολή Ναυτικών Δοκίμων Μούρβικ του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε επισήμως την νέα ναυτική εκπαιδευτική εγκατάσταση απο τον Γερμανό αμυντικό εργολάβο Ραινμέταλ μεσώ μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε την 6η Δεκεμβρίου.

Το σύστημα, που είχε παραγγελθεί σχεδόν πριν από τρία χρόνια -γνωστό ως το “Ausbildungsausstattung Nautische Schiffsführung” ή AANS- θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση όλων των γερμανών ναυτικών δοκιμών, όλων των μελλοντικών αξιωματικών φυλακής και για την προετοιμασία του προσωπικού γέφυρας για τις ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Το φάσμα δυνατοτήτων του κυμαίνεται από την βασική πλοήγηση και ναυτική εκπαίδευση μέχρι την αξιοποίηση πληρώματος (CRM), π.χ. στην βοήθεια των ομάδων γέφυρας να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

Το AANS περιλαμβάνει δύο μεγάλους και τέσσερις μικρούς εξομοιωτές γέφυρας, εξι εκπαιδευτικούς σταθμούς, μια αίθουσα ενημέρωσης (auditorium) για τις ενημερώσεις πριν εκπαίδευση και τον απολογισμό όπως επίσης και επιπρόσθετες υποδομές για τον σχεδιασμό ασκήσεων και τη διαχείριση και επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων.

Κάθε πολεμική μονάδα επιφανείας στο οπλοστάσιο της Γερμανίας -από ναρκοθηρευτικά ως πλοία υποστήριξης – προσομοιώνεται στο AANS. Αυτό δεν θα ισχύει μόνο στην εξωτερική απεικόνιση των διαφόρων πλοίων και σκαφών, άλλα και στα ακριβή χαρακτηριστικά απόδοσης τους. Επιπλέον, εξομοιώνονται αρκετές γερμανικές και νατοϊκές ναυτικές εκπαιδευτικές περιοχές, όπως ακριβώς και οι υφιστάμενες και μελλοντικές περιοχές επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την Ραινμέταλ, το εκπαιδευτικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί επίσης και από την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavalToday.com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: