Η υπογραφή της σύμβασης για το επόμενο μεγάλο έργο της Bundeswehr θα καθυστερήσει: Η σύμβαση για το προγραμματισμένο πλοίο πολλαπλών χρήσεων (MCS 180) του γερμανικού ναυτικού θα υπογράφει μετά τις εκλογές.

Αυτό ανακοινώθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας στους βουλευτές της Επιτροπής αμυντικού Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής. Η οριστική υπογραφή συμφωνίας αναμένεται έως το τέλος του 2017. Η καθυστέρηση θεωρείται ωστόσο, καλή επένδυση στην σταθεροποίηση του έργου.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Volker Wieker ανακοίνωσε την απόφαση αγοράς για τα MKS180 τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Το χρονοδιάγραμμα ήταν από την αρχή ένα από τα κρίσιμα σημεία του έργου, επειδή θα γίνει διαγωνισμός σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας δικαιολόγησε την καθυστέρηση με την ανάγκη συζητήσεων και συνεννόησης μεταξύ της βιομηχανίας και του αγοραστή.

“Η MKS 180 στο μέλλον θα διασφαλίσει την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού για τρισδιάστατες ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα της έντασης. Αποτελεί επίσης το μέλλον της έννοιας εκτενής χρήσης (μακρά παραμονή στην περιοχή αποστολής μέχρι 2 έτη χωρίς συντήρηση) και πολλαπλής στελέχωσης όπως εφαρμόζεται και στις Φρεγάτες Type 125, με πρόσθεση την αρχή Mission Modularity για σύντομη προσαρμογή του εξοπλισμού στις απαιτήσεις αποστολών για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές σύνθετες προκλήσεις.”

Ο βασικός οπλισμός θα αποτελείται από πυραύλους επιφάνειας-επιφάνειας, πυραύλους επιφάνειας-αέρος και πυροβόλο των 5′ ιντσών (127mm), θα υπάρχει επίσης δυνατότητα φιλοξενίας ειδικών δυνάμεων με τον σχετικό εξοπλισμό, και δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρων. Διάφορες πηγές κατατάσσουν τα νέα πλοία στην κλάση Type 126.

Το κόστος για τα πρώτα 4 πλοία υπολογίζεται στα 3,9 δις € και η παράδοση του πρώτου υπολογίζεται για τα τέλη του 2023.

Του ειδικού συνεργάτη

Πηγή: European Security & Defense

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: