Γερμανία: Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων θα παραλάβουν HK416A7 με την ονομασία G95K

Ο μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Γερμανίας -Kommando Spezialkrafte (KSK) και οι ναύτες της Kommando Spezialkrafte Marine (KSM)- θα παραλάβουν ένα νέο τυφέκιο: Το Heckler und Koch HK416A7, το οποίο οι Γερμανοί ονόμασαν G95K (Gewehr 95 Kurz, Rifle 95 Short). Η αρχική παραγγελία ειναι μικρότερη από 2000 νέα τυφέκια, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, όπως μεταδίδει ο Σταύρος Ατλαμάζογλου από το The NewsRep.

Το τυφέκιο θα παραδοθεί με κάννη 14,5 ιντσών και θα βάλλει το φυσίγγιο τύπου NATO 5,56Χ45mm. Η EOTech θα παρέχει τα οπτικά. Τα τυφέκια θα εξοπλιστούν με το ολογραφικό σκοπευτικό όπλου EOTech EXPS3-0 και G33 magnifier.

Το καλοκαίρι του 2018, ο γερμανικός Στρατός ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) για να πραγματοποιήσει δόκιμες με το νέο τυφέκιο. Οι Γερμανοί ειδικοί χειριστές πήγα στο πεδίο δοκιμών Γιούμα (YPG) στην Αριζόνα για εξονυχιστικούς ελέγχους σε πραγματικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον Λουις Αρογο, επικεφαλής του γραφείου διαχείρισης εκπαίδευσης και ασκήσεων (TEMO) του YPG, το G95K έχει ήδη περάσει όλες τις τεχνικές αξιολογήσεις, αλλά οί περαιτέρω αξιολογήσεις θα διασφαλίσουν οτι τα στοιχεία που εισάγονται από τον χρήστη θα αναμεταδίδονται πίσω στον κατασκευαστή. Δήλωσε ότι ήταν μεγάλης σημασίας να γνωρίζει ο κατασκευαστής του τυφεκίου τι σκέφτεται ο χειριστής για το όπλο και την απόδοση τους υπό επιχειρησιακές συνθήκες, όπως επίσης και πως μπορεί να βελτιωθεί.

Ο Δρ Καρλ-Χαινζ Ριπερτ, επικεφαλής οπτρονικών στο τμήμα λειζερ και ακουστικών του γερμανικού υπουργείου άμυνας, δήλωσε ότι το YPG προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες δοκίμων για το G95K. Στο “πεδίο δοκιμών Γιούμα είχαμε τις ιδανικές συνθήκες άμμου και σκόνης,” δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας οτι “η μορφολογία του εδάφους ειναι παρόμοια με το Αφγανιστάν. Στα πορίσματα που καταλήξαμε έπρεπε να είχαν κάποια σχέση με τις αποστολές μας, και η κυρία αποστολή τα τελευταία χρόνια ήταν το Αφγανιστάν.”

Το YPG προσφέρει στον Στρατό των ΗΠΑ, όπως επίσης και στους ξένους συμμάχους και εταίρους, την ευκαιρία να εκτελέσουν δοκιμές στρατιωτικού εξοπλισμού υπό τις πιο δυσμενείς περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Η KSK ειναι η επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα της Γερμανίας. Πρόκειται για μια νέα μονάδα, έχοντας ιδρυθεί το 1996, αλλά ήδη έχει μεγάλη πολεμική εμπειρία από τις επιχειρήσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Μάλι, Λιβύη και άλλες περιοχές σε όλη την υφήλιο. Η KSK δημιουργήθηκε έχοντας ως μοντέλο τη βρετανική Ειδική Υπηρεσία της Αεροπορίας (SAS) και τη Δύναμη Δέλτα των ΗΠΑ. Όπως η KSK, η KSM ειναι η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του γερμανικού Ναυτικού. Η KSM που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 ειδικεύεται στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας τρομοκρατίας και όλων των ναυτικών αποστολών ειδικών επιχειρήσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ειδικών αποστολών(αλλά όχι αναγκαστικά η αποκλειστικά σαν εξειδικευμένη αντιτρομοκρατική), η επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα της Γερμανίας είναι/παραμένει η GSG9(παρόλο που ανήκει στην ομοσπονδιακή αστυνομία, αναλαμβάνει και αποστολές στο εξωτερικό, ανάλογα με την περίπτωση) η οποία έχει και την μεγαλύτερη(μακρόχρονη) εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο(εφόσον η KSK ιδρύθηκε πολύ αργότερα(σε αντίθεση με την KSK Μ(μετονομάστηκε) του ναυτικού, που έχει μεγαλύτερη ιστορία όπως οι αλεξιπτωτιστές, είναι ομώς ΟΥΚ όχι εξειδικευμένη αντιτρομοκρατική μονάδα στο είδος ομάδα 6(USN) η μια Delta Force(Army) με εξειδίκευση στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Η γερμανική αντιτρομοκρατική μονάδα GSG9 συγκρίνεται με τα ΕΚΑΜ στην Ελλάδα η με ένα HRT(FBI) της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.