Γερμανία: Ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων λειόκαννων πυροβόλων L55A1 για τα βρετανικά Challenger

@RheinmetallAG/Twitter

Τα πρώτα νέα λειόκαννα πυροβόλα 120 χιλιοστών, που κατασκευάστηκαν από την γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall, εισήλθαν στην φάση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ούντερλους.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, που αποδεσμεύθηκε την 21η Σεπτεμβρίου, από τον βρετανικό Στρατό, δυο λειόκαννα πυροβόλα L55A1 120 χιλιοστών της Rheinmetall που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές και ελέγχους, εισήλθαν στη φάση της παραγωγής νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα νέα λειοκαννα πυροβόλα θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό 148 αρμάτων μάχης (MBT) Challenger 2 (CR2) και την εν τέλει μετατροπή τους στη διαμόρφωση Challenger 3 (CR3).

Μετά την παραγωγή τους, τα λειόκαννα πυροβόλα, και πριν την παράδοση τους στην εταιρεία Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ολοκληρωθούν και θα πιστοποιηθούν ώστε να ενσωματωθούν στον νέο ψηφιακό πύργο του άρματος.

Παράλληλα με την εξέλιξη της νέας λείας κάννης, οι αναβαθμίσεις στη θωράκιση, οι βελτιώσεις στα κύρια σκοπευτικά όργανα και η χρήση νέας τεχνολογίας βλημάτων κινητικής ενέργειας από το Challenger, θα διασφαλίσουν ότι οι στρατιώτες του μέλλοντος θα συνεχίσουν να διαθέτουν την πιο εύστοχη και ολέθρια ισχύ πυρός που θα έχουν διαθέσιμη και με αυτές τις βελτιώσεις το Challenger θα διατηρηθεί ως το ικανότερο άρμα μάχης στο NATO.

Ο Συνταγματάρχης Ουίλ Γούι, Διευθυντής Προγράμματος Άρματος Μάχης, δήλωσε:

«Είναι ένα περαιτέρω και πρώτο βήμα προς την πορεία παράδοσης στον βρετανικό Στρατό, ενός παγκοσμίου κύρους άρματος μάχης. Η σύζευξη του δοκιμασμένου και ελεγμένου λειόκαννου πυροβόλου L55A1 με το νέο βλήμα κινητικής ενέργειας και τ’ άλλα συστήματα θα παρέχουν στο CR3 μια ουσιαστική αλλαγή στην καταστρεπτικότητα σε σύγκριση με το CR2».

«Η αλλαγή σε λειόκαννο πυροβόλο ευθυγραμμίζει το Ηνωμένο Βασίλειο με τους NATOικούς συμμάχους μας αυξάνοντας τη διαλειτουργικότητα και διασφαλίζει την πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις το βλημάτων. Αυτο θα προσφέρει στο CR3 καταστρεπτικότητα ανθεκτική στον χρόνο σε όλο το φάσμα των απειλών που θα εμφανιστούν μέσα στα σκοπευτικά του».

 

Πηγή: Defence-Blog.Com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.