Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw) υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) Heron 1 προς υποστήριξη της αποστολής των Μπούντεσβερ στο Μάλι.

Παρομοίως με την αποστολή στο Αφγανιστάν όπου επιχειρούσαν έως το 2010, τα μη επανδρωμένα αεροχήματα θα ενοικιαστούν από τον ισραηλινό κατασκευαστή IAI και θα λειτουργούν μέσω leasing από προσωπικό της Airbus. Στο μέλλον θα πετούν σε στρατιωτικές αποστολές με χειριστές αποκλειστικά στρατιωτικό προσωπικό. Οι επιχειρήσεις στο Μάλι θα αρχίσουν το Νοέμβριο του 2016 και αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

“Ενας μεγάλος παράγοντας επιτυχίας της νέας αποστολής μας είναι η εμπειρία που αποκτήσαμε στις περισσότερες από 2300 αποστολές πάνω το Αφγανιστάν” είπε ο Τομας Ρειναρτζ, επικεφαλής πωλήσεων μη επανδρωμένων αερόχηματων της Airbus. “Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας με την πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας -με διαθεσιμότητα στόλου μεγαλύτερη από 95 τοις εκατό”.

Την 1η Ιουλίου 2016 οι Μπούντεσβερ παρέλαβαν την ευθύνη της μονάδας πληροφοριών στο Μαλί απο την Ολλανδία. Στην περίμετρο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών οι Γερμανικές δυνάμεις πραγματοποιούν αποστολές κυρίως στην περιφέρεια Γκάο. Τα σημερινά σενάρια απειλών και το μέγεθος της περιοχής των αποστολών -ο βορράς του Μάλι είναι διπλάσιος από το μέγεθος της Γερμανίας- απαιτούν συστήματα παρακολούθησης μεγάλης αυτονομίας. Έχοντας ως βάση την θετική εμπειρία που αποκτήθηκε στο Αφγανιστάν, οι Γερμανικές δυνάμεις ως εκ τούτου θα αναπτύξουν το Heron 1 στο Μάλι.

Με την χρήση του σημερινού μοντέλου χειριστή οι Μπούντεσβερ επωφελούνται σε διάφορα επίπεδα. Επιπρόσθετα στην υψηλή διαθεσιμότητα του στόλου και την υψηλή ευελιξία σε όρους διάρκειας σύμβασης οι Γερμανικές δυνάμεις μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στην κύρια αποστολή τους. Επίσης, επωφελούνται από την πλήρη διαθεσιμότητα των συστημάτων και την δια-λειτουργικότητα με το NATO.

Η επέκταση του επιχειρησιακού μοντέλου του Heron 1 ανοίγει το δρόμο, επίσης, για το νέας γενιάς UAV το Heron TP, το οποίο έχει επιλεχθεί από το Αρχηγείο των Γερμανικών Μπούντεσβερ για να διαδεχθεί το Heron 1 και να καλύψει το χρονοδιάγραμμα μέχρι να ‘ναι διαθέσιμο το ευρωπαϊκής κατασκευής UAV.

Βίντεο: Το Heron1 στο Αφγανιστάν με το Στρατό της Γερμανίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: