Γερμανία: Παραλαβή τεσσάρων αναβαθμισμένων Tiger EC 665 για το Αφγανιστάν

Ελικόπτερο Tiger UHT του Γερμανικού Στρατού (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η Eurocopter Deutschland ολοκλήρωσε την παράδοση, στον Γερμανικό Στρατό, των τεσσάρων ελικοπτέρων υποστήριξης EC 665 Tiger UHT τα οποία αναβαθμίστηκαν για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν στα μέσα του 2012. Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στο 36º Σύνταγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (Kampfhubschrauberregiment 36) που εδρεύει στο Fritzlar. Τo δεύτερο πακέτο με επιπλέον τέσσερα ελικόπτερα πρόκειται να παραδοθεί το Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελικοπτέρων EC 665 Tiger UHT της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης Αφγανιστάν του Γερμανικού Στρατού (ASGARD) συμφωνήθηκε μεταξύ της Eurocopter και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών BWB (Bundesamt für Wehrtechnik und Beschaffung) στα τέλη του 2011 και συμπεριλαμβάνει φίλτρο σκόνης, επιπλέον αμυντικό οπλισμό, ενα καταγραφέα αποστολής και βελτιωμένο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για συμμετοχή σε πολυεθνικές αποστολές.

Μέχρι σήμερα, 27 ελικόπτερα έχουν παραληφθεί από το Γερμανικό Στρατό. Ένα σύνολο 80 μονάδων έχει αποκτηθεί.

Η Cassidian έχει αναπτύξει ενα φορητό σύστημα που βασίζεται σε υπολογιστή για την υποστήριξη των επιχειρήσεων των ελικοπτέρων EC 665 Tiger UHT. Οχτώ μονάδες του συστήματος που ονομάζεται EU (Einsatzunterstützungsanlage) αποκτήθηκαν στα τέλη του 2011 από την BWB.

Το λογισμικό έχει την δυνατότητα να υποστήριξης των τακτικών μεταφορικών ελικοπτέρων NH 90 TTH και CH-53GA Sea Stalion. Επιπλέον περιλαμβάνει την σύνδεση με το σύστημα διοικητικής μέριμνας του Γερμανικού Στρατού γνωστό και LogInfoSys Bw SASPF.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.