Γερμανία: Παρουσιάστηκε ο αντικαταστάτης του Wiesel

©soldat-und-technik.de | Το όχημα επίδειξης GSD LuWa του ελαφρού αερομεταφερόμενου τεθωρακισμένου οχήματος για τον γερμανικό Στρατό

Την 22α Ιουνίου 2021, η γερμανική εταιρεία βιομηχανικών εξοπλισμών Industrieanlagen-Betriebsgesellschaft mbH (IABG) που έχει έδρα στο Οττομπρούν, κοντά στο Μόναχο, κατόπιν ανάθεσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr του γερμανικού Στρατού, παρουσίασε το όχημα επίδειξης για το νέο ελαφρύ ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα των γερμανικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο πλαίσιο του προγράμματος με την ονομασία GSD LuWa.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ονόματι GSD LuWa, οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ζήτησαν ένα νέο ελαφρύ αερομεταφερόμενο όχημα που θα αντικαταστήσει την οικογένεια οχημάτων Wiesel που εξελίχθηκε για τον γερμανικό Στρατό ώστε να καλύψει την απαίτηση του αερομεταφερόμενου ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος για χρήση από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Μεταξύ 1989 και 1992, ο γερμανικός Στρατός παρέλαβε συνολικά 345 οχήματα Wiesel 1 οπλισμένα με τον εκτοξευτή αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου (ATGW) TOW ή το πυροβόλο 20 χλστ.

Η εξέλιξη του οχήματος GSD LuWa θα περιλαμβάνει διάφορους εταίρους όπως οι: ACS, IABG, FFG, και πύργο της Valhalla.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιευθείσες εικόνες στο διαδίκτυο, το GSD LuWa βασίζεται πάνω σε ένα ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης διπλών ερπυστριών με την κάθε μία να διαθέτει τρεις εδαφικούς τροχούς και έναν υποστηρίξεως. Η οροφή του οχήματος φαίνεται να είναι εξοπλισμένη με έναν αθωράκιστο οπλικό σταθμό οπλισμένο με πυροβόλο 30 χλστ.

Το μπροστινό μέρος του σκάφους διαθέτει δύο μεγάλα αλεξίσφαιρα παράθυρα που προσφέρουν στους χειριστές παρατήρηση 180ο, όπως επίσης και ένα μικρό παράθυρο σε κάθε πλευρά του σκάφους.

Το όχημα επίδειξης GSD LuWa είναι εφοδιασμένο με πύργο της Valhalla που μπορεί να εξοπλιστεί με πυροβόλα των 25Χ137 ή 30Χ173. Αυτοί οι τύποι πυροβόλων μπορούν να εκτοξεύσουν ευρύ φάσμα πυρομαχικών όπως το βλήμα APFSDS-T (Διατρητικό Απορριπτομένου Κελύφους Σταθεροποιημένο με Πτερύγια), έναν τύπο διατρητικού βλήματος κινητικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων. Ο σταθμός οπλισμού είναι εξοπλισμένος με μονάδα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροπτικών αισθητήρων, που επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό και οπτική αναγνώριση στόχων.

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.