Γερμανία: Πιστοποίηση χρήσης από τον Στρατό έλαβε το PUMA

Δεκαετίες μετά τις επαναστατικές τεθωρακισμένες επιχειρήσεις με το όχημα μάχης Marder, ο Γερμανικός Στρατός έχει τελικά λάβει την εξουσιοδότηση να θέσει σε υπηρεσία τον πιο εξελιγμένο διάδοχο του, το PUMA. (rheinmetall-defence.com)

Μετά από αρκετούς ενδελεχείς ελέγχους των τεχνικών υπηρεσιών του Γερμανικού Στρατού, αρκετών μηνών δοκιμών σε ακραία ζέστη και κρύο στο εξωτερικό και σε διάφορα πεδία δοκιμών από το στρατό, ακόμη ένα ένα ορόσημο επιτεύχθηκε στο πρόγραμμα του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) PUMA. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw) των Ομοσπονδιακών Δυνάμεων (Bundeswehr) της Γερμανίας απένειμε πιστοποίηση χρησιμοποίησης του ΤΟΜΑ.

Πολλές απαιτήσεις έπρεπε να εκπληρωθούν. Βάσει των δοκιμών και των αποτελεσμάτων των ελέγχων, οι τεχνικές βελτιστοποιήσεις ήταν υπό φάση διαρκούς εξέλιξης, πιστοποίησης και συνεχόμενης ενσωμάτωσης στα οχήματα της σειράς. Συνεπώς, η έκθεση του δείγματος οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Γραφείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων για να εκδοθεί η απαραίτητή έγκρισή. Τελικά την 13η Απριλίου, η BAAINBw απένειμε την εξουσιοδότηση χρήσης του ΤΟΜΑ PUMA.

Έτσι, η χρήση του, σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με το πρόγραμμα «εκπαίδευσης εκπαιδευτών» στο οποίο θα συμμετέχουν τα πρώτα εφτά ΤΟΜΑ. Τους ερχόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλα οχήματα. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους στο κέντρο εκπαίδευσης Μούνστερ. Εκεί, έχει συσταθεί μία σειρά μαθημάτων παρουσίασης ειδικά για το PUMA, στην οποία εκτελείται η αρχική εκπαίδευση των μηχανοκίνητων λόχων πεζικού στο ΤΟΜΑ PUMA για τρεις μήνες στο κέντρο εκπαίδευσης Μούνστερ. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του PUMA με τον εξοπλισμό των Bundeswehr από τον κατασκευαστή. Έτσι, οι Γρεναδιέροι Αρμάτων θα παραλάβουν το «δικό» τους PUMA και θα έχουν στην διάθεση τους εκπαίδευση διάρκειας τριών μηνών ώστε να εξοικειωθούν με την νέα «τους» μονάδα.

Οι απαραίτητες συμβάσεις για την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη έχουν υπογραφεί ανάμεσα στον στρατό και την PSM (την κοινοπραξία της Krauss-Maffei Wegmann και της Rheinmetall Landsystem, για την συνεργασία στην εξέλιξη και παραγωγή του νέου ΤΟΜΑ PUMA για τον Γερμανικό Στρατό). Η υποστήριξη της βιομηχανίας του PUMA έχει εξασφαλιστεί.

Πηγή: PSM GmbH

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.