Οι ομοσπονδιακές ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr) ανέθεσαν στην Rheinmetall σύμβαση για την προμήθεια νέων εκπαιδευτικών πυρομαχικών για τα κυρία άρματα μάχης Leopard 2. Αυτή είναι η πρώτη παραγγελία του νέου εκπαιδευτικού πυρομαχικού διαμετρήματος 120 χιλιοστών από τον γερμανικό στρατό, το οποίο αναφέρεται ως DM98.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Rheinmetall κατέγραψε την πρώτη παραγγελία για την κατασκευή 10000 βλημάτων DM98, τα οποία θα παραδοθούν στις Bundeswehr πριν το τέλος του έτους. Υπο το πρίσμα των σημερινών γερμανικών εκπαιδευτικών απαιτήσεων, η Rheinmetall αναμένει να λάβει μια επιπρόσθετη παραγγελία για 3200 βλήματα στις αρχές του 2018, με την παράδοση τους να πραγματοποιείται κατά το πρωτο τρίμηνο του έτους. Η συνολικά αξία της παραγγελίας για την αρχική απαίτηση ανέρχεται στα 24,7 εκατομμύρια ευρώ (€), συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Από αυτό το ποσό, 18,5 εκατ. € (δίχως ΦΠΑ) έχουν ήδη καταγράφει στο τρίτο τρίμηνο του 2018 ως εισερχόμενη παραγγελία.

Η Rheinmetall Waffe Munition GmbH ανέπτυξε το βλήμα 120 χιλ. ως το διάδοχο του παλαιότερου DM18. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου βλήματος περιλαμβάνουν γεωμετρία και μήκος που ειναι παρόμοια με τον προκάτοχο του DM18 και ακρίβεια άνω του μέσου όρου ακόμα και σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 2000 μέτρα. Διαθέτει επίσης τροχιοδείκτη που εξασφαλίζει καλή και σταθερή ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Ως απάντηση στην επείγουσα επιχειρησιακή απαίτηση, το νέο βλήμα- αρχικά γνωστό ως RH88- είχε πιστοποιηθεί το 2015 για όλες τις εκδόσεις των αρμάτων Leopard 2, με την Δανία να ενεργεί ως πελάτης που το χρησιμοποίησε πρώτος. Το 2016 πιστοποιήθηκε με επιτυχία με ένα δεύτερο σύστημα αποθήκευσης των Bundeswehr, και ονομάστηκε DM98. Η επίσημη ονομασία του στα αγγλικά ειναι “Cartridge 120mm x 570, DM98 TP-T” με τα τελευταία αρχικά γράμματα να υποδεικνύουν ότι ειναι “Εκπαιδευτικό Στόχευσης – Τροχιοδεικτικό” (TP-T).

Αυτές οι δύο γερμανικές παραγγελίες σημαίνουν οτι μέχρι τα τέλη του 2017, η Rheinmetall θα έχει προμηθεύσει πάνω απο 20000 βλήματα RH88/DM98 σε τέσσερις διαφορετικές χώρες χρήστες Leopard 2 μέσα σε διάστημα τριών ετών. Μετά την πρώτη βελτιστοποίηση του προϊόντος, αρχής γενομένης από τα μέσα του 2018 η κατάσταση σχεδιασμού του πυρομαχικό θα συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις του κανονισμού REACH της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση, την εκτίμηση, τη χορήγηση αδείας και τον περιορισμό των χημικών ουσιών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: