Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η πτήση ενός αεροσκάφους επιτήρησης P-3C Orion της Bundeswehr σε χαμηλό ύψος, επάνω από το κέντρο του Ανοβέρου στην βόρεια Γερμανία την περασμένη Πέμπτη (06.04.2017).
Οι πρώτες ενδείξεις έφτασαν στις 8:30 το πρωί στο γραφείο συντάξεως της τοπικής ημερήσιας εφημερίδας “Hannoversche Allgemeine Zeitung“, λίγο αργότερα ακολούθησαν μηνύματα σε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μέσο των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter.
Ή απορία λύθηκε μετά από εξηγήσεις της αστυνομίας και του διεθνή αερολιμένα, ότι επρόκειτο για αεροσκάφος επιτήρησης P-3C της Bundeswehr που συμμετείχε σε πολυεθνική άσκηση του κέντρου εκπαίδευσης της Στρατονομίας στο στρατόπεδο “Emmich-Cambrai” που βρίσκεται στην πόλη.
Η εκπρόσωπος τύπου της Bundeswehr εξήγησε: “Στην φετινή άσκηση που διήρκεσε μια εβδομάδα, συμμετείχαν Στρατονομίες από πέντε κράτη. Το ΑΦΝΣ απογειώθηκε την Πέμπτη το πρωί για να συμμετέχει σε ένα σενάριο εκπαίδευσης, και επιλέχθηκε εξαιτίας των ικανοτήτων του για εκτέλεση πτήσεων μεγάλης διαρκείας και του εξοπλισμού που προσφέρει καλύτερο φωτογραφικό υλικό από ένα μη επανδρωμένο σύστημα. Στην άσκηση έγινε προσομοίωση μιας κοινής αποστολής στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη άσκηση της Στρατονομίας (Feldjäger) γίνεται κάθε χρόνο με συμμετοχή στρατιωτών διαφόρων εθνών. Η συμμετοχή αεροσκαφών επιτήρησης/αναγνώρισης είναι όμως σπάνια.”
Απόδοση/Μετάφραση από το www.haz.de για την Προέλαση.
Επειδή ο σύνδεσμος δεν βγάζει απευθείας στο βίντεο, παρακάτω ο σύνδεσμος για το άρθρο της εφημερίδας με το σχετικό βίντεο απο κάτω.
http://t.haz.de/Hannover/Aus-der-Stadt/Uebersicht/Darum-kreist-ein-Flugzeug-ueber-Hannover