Γερμανία: 58 εκατομμύρια προς Τουρκία για τον πόλεμο κατά του Ντά’ες

©Bundeswehr/Piz Luftwaffe

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη Νατοϊκή βάση στο Ίντσιρλικ στην Τουρκία, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του “Ντα’ες” (αραβικό ακρωνύμιο της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”).

Η είδηση, που μεταδόθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Spiegel online», αναμεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την κρίση που υπάρχει εδώ και λίγο καιρό μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας γύρω από τη βάση του Ίντσιρλικ.

Σύμφωνα με την πληροφορία για την οποία η ιστοσελίδα επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του «Ντα’ες».

Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι από τότε που Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Τον περασμένο Ιούνιο και μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής σχετικά με τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915, είχε ξεσπάσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι τουρκικές αρχές να μην επιτρέπουν μέχρι στιγμής σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη γερμανική δύναμη στο Ίντσιρλικ.

Χτες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι, αν Τουρκία έδινε άδεια σε γερμανούς κρατικούς λειτουργούς να επισκεφθούν το Ίντσιρλικ, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα και για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες μέλη της ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

10 Απαντήσεις

 1. Δέν είναι μόνο το Ιντσιρλίκ που ρίχνει σκιά στις γερμανοτουρκικές σχέσεις,είναι,πολύ περισσότερο,ἡ βαθμιαία μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς θέσεις αντιμουσουλμανικές και αντιλαθρομεταναστευτικές γενικώτερα,που θα θέσει τέλος στην σταδιοδρομία της Άγκελα Μέρκελ ὡς καγκελαρίου.
  Ἡ αναδυόμενη αντίδραση του εκλογικού σώματος στον αντιδυτικισμό που εκπροσωπούν οἱ ισλαμιστές και παραϊσλαμιστές,καθώς και στον απο-ευρωπαϊσμό πού αντιπροσωπεύουν οἱ Αφρικανοί λαθρομετανάστες,ΔΕΝ είναι γερμανοκεντρικός εθνικισμός.
  Και δέν είναι,διότι πολλοί ψηφοφόροι που θέλγονται από αντι-πολυπολιτισμικά,αντι-ισλαμικά,ἤ ευρύτερα αντι-αντι-δυτικοευρωπαϊκά κηρύγματα,είναι σε μεγάλο ποσοστό γερμανοί εκ πολιτογραφήσεως,και όχι ακριβώς «Γερμανοί εθνικιστές»,όπως οἱ νεοναζί.
  Ὁ γερμανικόςλαός του 2016 δέν είναι,ούτε γονιδιακώς,εκτός από ιδεολογικώς,ὁ ίδιος με τον λαό του 1945,καθώς πλέον του ενός τετάρτου των σημερινών Γερμανών είναι αλλοδαπής προελεύσεως,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία προ ετών.
  Ακόμα,υπάρχουν και τουρκικής καταγωγής,ἤ και τουρκικής υπηκοότητος άτομα,που δέν ενθουσιάζονται με την ελεύθερη βίζα για τούρκους πολίτες.
  Πρίν χρόνια,σε ρεπορτάζ,ρωτήθηκε κάποιος Τούρκος που εργαζόταν σε υπαίθριο χώρο,μάλλον σε λαϊκή ἤ κάτι τέτοιο,που ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ελεύθερης εισόδου Τούρκων υπηκόων στην Γερμανία/Ευρώπη,απάντησε αφοπλιστικά:«εδώ μείς δέν χωράμε,θα έρθουν κι᾿αυτοί;»
  Κοντός ψαλμός,όσο και ἄν υπάρχουν ατζέντες σε υψηλό πολιτικό επίπεδο,ἡ δυσαρέσκεια και δυσφορία της κοινωνίας κἄπως θα πρέπει να διασκεδασθεί,και μάλλον θα υπάρξουν κάποια φρένα στην δουλικότητα έναντι του Ερντοάν,αλλοιώς ἡ Γερμανία διακινδυνεύει να βεθεί με «ακροδεξιό» καγκελάριο πρίν ακόμη ἡ Γαλλία βρεθεί με «ακροδεξιά» πρόεδρο.

  1. γιατί ρε αχέροντα, οι γερμανοί του ’40 ήταν γονιδιακώς καθαροί? Άριοι? Απο τον Άρη δλδ?
   Δεν έχει σημασία αν είναι αλλοδαπής “προέλευσης” αν κάνεις λίγο παρέα μαζί τους οι περισσότεροι (ακόμα και πολλοί “έλληνες”) αισθάνονται 100% γερμανοί. Γερμαναράδες δλδ.

   Εξαίρεση είναι οι μουσουλμάνοι.

   1. Ὁ γερμανικός λαός του 1945 ήταν ὁ γερμανικός λαός που διεξήγαγε τρείς πολέμους,του 1939-45,του 1914-18,και του 1870-71,δηλαδή εκείνος ὁ λαός στον οποίο απευθυνόταν το “Lebensraum” και το “Deutschland über alles”.
    Δέν κρίνεται εδώ ἄν ήταν Άριοι ἤ Αρειανοί ἤ Αριανοί Μονοφυσίτες.
    Το θέμα είναι ότι μετά το 1945 έχει πέσει πολλή «κινητικότητα»,με την διαπαιδαγώγηση και την απορρόφηση πληθυσμών.
    Υπάρχουν και κάποιοι «νεογερμανοί» που την έχουν δεί υπερ-Γερμανοί,αλλά και εκατομμύρια άλλοι που έχουν έλθει ὡς εθνικοί Γερμανοί από την Ανατολικοί Ευρώπη,αλλά ομολογούν ότι δέν είναι Γερμανοί οἱ ίδιοι,κάποιος θείος ἤ θεία βρέθηκε εξ αγχιστείας,και τους κουβάλησε,αλλά οϊ ίδιοι είναι και αισθάνονται Πολωνοί,Τσέχοι,Ρώσσοι,κ.ο.κ.
    Παρόμοια ισχύουν και για για τους περισσότερους πολιτογραφημένους λατινόφωνους,είτε από την Ευρώπη,είτε από την Λατινική Αμερική.
    Όσο για κάποιους «έλληνες» είναι σάν και πολλούς ακόμη ομοίους τους εντός Ἑλλάδος,που έχουν τόση σχέση και δεσμό με την Ἑλλάδα,όσο και τα ζόμπι που ψηφίζουν.

   2. @ΑΧΕΡΩΝ

    OK, αλλά τονίζω πως δεν είναι γενετικό το θέμα. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει γενετικά καθαρός λαός. Αν υποθέσουμε πως παίρνουμε ένα γενετικό snapshot απο μια ομάδα ξανθών και το θέτουμε ως “καθαρή βάση”, 50 χρόνια μετά μπορεί να βρείς κάποιον με μαύρο δέρμα και να είναι πιο γερμανός απο ένα ξανθό άσπρο, γενετικώς μιλώντας.

    Και για όλους αυτούς τους ανατολικοευρωπαίους, Ισπανούς, Έλληνες κλπ που λές σε 50 χρόνια το πολύ θα είναι γερμανοί 100%. Εκτός αν οι σημερινοί Γερμανοί αυτοκτονίσουν και τους διώξουν για να τους αντικαταστήσουν με ισλαμιστές. .. …. τι μου θυμίζει.. Τι μου θυμίζει…

   3. Ωρέ μπύρο μ᾿npo,γιατί κολλάς στο γενετικό ξανά-μανά και επί τα αυτά;
    Εδώ έκανα μία θεώρηση του γερμανικού λαού σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο,από τους πολέμους της γερμανικής ενοποιήσεως επί Όττο φον Μπίσμαρκ,μέχρι και το τους δύο παγκοσμίους.
    Δέν εξέτασα από που και πώς και πότε προέκυψε το γερμανικό έθνος της νεωτερικής εποχής,αλλά εστίασα στο ότι δέν είναι σήμερα το ίδιο ακριβώς έθνος,διότι μετά το 1945 έχει επιμειχθεί σε μεγάλο βαθμό.
    Όμως,γύρω στο 1955-1960,οἱ πρώτοι μετανάστες του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος που δρομολόγησε ἡ ίδια ἡ Γερμανία,εκείνον τον λαό,με εκείνες τις εμπειρίες κι εκείνη την εθνική συνείδηση συνάντησαν.
    Έτσι,όσοι γνωρίζουν την τότε Ομοσπονδιακή Γερμανία,νπορούν να κάνουν συγκρίσεις.
    Ούτε είναι κάτι το αιρετικό όταν υποστηρίζεις ότι σε 50 χρόνια οἱ πολιτογραφημένοι,τουλάχιστον οἱ χριστιανοί,που είναι και πολιτισμικώς συμβατώτεροι,(δλδ βασικά οἱ απόγονοι τους),θα είναι Γερμανοί πρακτικώς.
    Πολλοί Ἕλληνες που κατέφυγαν στην Αυστροουγγαρία προεπαναστατικώς,είναι σήμερα Αυστριακοί,και ἄς λέγονται Κάραγιαν ἤ Υψηλάντης.
    Εν τω μεταξύ,κάποιοι γερμανοί του 1950,είναι σήμερα Αμερικανοί,Καναδοί,Νοτιοαφρικανοί,Βραζιλιάνοι,Αργεντίνοι…και άλλοι εγκαταλείπουν την Γερμανία ακόμη και σήμερα,και ἡ ζωή συνεχίζεται.

 2. @ ΑΧΕΡΩΝ
  τα λέω σε σένα για να τ’ακούνε άλλοι 🙂
  Οι Αμερικάνοι είναι έθνος της προκοπής ή δεν είναι? Οι Αυτραλοί? Οι νεοζηλανδοί? Οι Αργεντίνοι?

  Δλδ για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.
  1) επειδή δεν είμαστε κάπου ήσυχα πχ στον νότιο ειρηνικό θες να έχεις συνεκτική κοινωνία με ταυτότητα, γιατί σύντομα θα αντιμετωπίσεις μια ισλαμιστική δύναμη.
  2) άνθρωποι έτσι κι αλλιώς μετακινούνται και ζευγαρώνουν μεταξύ τους και τελικά “δένουν” – εκτός αν υπάρχει κάποιο πολιτισμικό “κόλλημα” που το παρεμποδίζει/καθυστερεί…
  Κολήματα υπάρχουν διαφόρων ειδών. Πχ, οι νεοεισερχόμενοι νομίζουν πως είναι “ανώτεροι”. Ή οι ντόπιοι νομίζουν πως είναι “ανώτεροι”. Ή υπάρχει πολιτισμική διαφοροποίηση και αντί να τους μπλέξεις τους κρατάς ξέχωρα ωστε οι διαφοροποιήσεις να επιμείνουν.

  Τι κάνεις λοιπόν?

  Για τους Γερμανούς, πίστεψέ με, δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να φτιάξουν μειονότητες μέσα στην χώρα τους. Και να ξέρεις πως έχουν τον τρόπο τους, έχουν και τον χρόνο. Και οι Γάλοι, την πατήσανε αρχικά, στα @@ τους, έχουν όσο χρόνο χρειάζονται.. Ποιοί είναι οι μ@@@@ες που ούτε χρόνο έχουν, ούτε τον τρόπο τους και κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που πρέπει να κάνουν? Και δεν μιλάω μόνο για την εξουσία.

  Οι Πολωνοί και άλλοι ανατολικοευρωπαίοι την κάνανε (βασικά τους διώξαμε) οι Βαλκάνιοι ζορίζονται, οι Γεωργιανοί αν δεν λαδώσουν δεν έχουν τύχη, οι δικοί μας την κάνουν για Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία, Γερμανία, και φυσικά δεν έχουν καμία πρόθεση να γκετοποιηθούν εκεί που πάνε (και καλά κάνουν), οι μουσουλμάνοι έρχονται,

  Φίλε, επειδή ανησυχώ τα μάλα τα λέω.

  1. «τα λέω σε σένα για να τ’ακούνε άλλοι».
   Εντάξει,αλλά μήν χάνεις τον κάβο.

   «Οι Αμερικάνοι είναι έθνος της προκοπής ή δεν είναι? Οι Αυτραλοί? Οι νεοζηλανδοί? Οι Αργεντίνοι?»
   Όλα είναι θέμα συγκυριών και ερμηνείας.
   Οἱ Αμερικάνοι έχουν όλα τα φόντα να είναι υπερδύναμη,αλλά και όλα τα φόντα για να γίνουν Βενεζουέλα ἤ Λιβανος,ἄν κάτι στραβώσει σε αυτήν την χώρα χωρίς να έχει πολεμική διάσταση,
   Έτσι,μία οικονομική κατάρρευση μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια φυγόκεντρες τάσεις,όπως αυτές που εκδηλώθηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία με την στρατιωτική κατάρρευση του 1941,ἤ με την οικονομική κατάρρευση του 1989,που οδήγησε στην πολιτειακή κατάρρευση.
   Υπήρξε βεβαίως παρασκήνιο,αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί αντίστοιχο παρασκήνιο να υπάρξει και για τις ΗΠΑ;
   Ἡ πολύ ομοιογενέστερη Αργεντινή,έχει γνωρίσει αναταραχές και εξεγέρσεις, σε εθνικό επίπεδο,που όμως και οἱ ΗΠΑ έχουν γνωρίσει σε τοπικό επίπεδο,όπως οἱ λεηλασίες στο Λος Άντζελες στην δεκαετία του ᾿90,που έφεραν τον στρατό στους δρόμους.
   Έγκειται στο πώς θα κάτσει ἡ μπίλλια.

   Οἱ Γερμανοί δέν είμαι βέβαιος ότι ξέρουν τί θέλουν.

   Οἱ Γάλλοι την πατήσανε αρχικά,αλλά και κατ᾿εξακολούθηση.

   Δέν ξέρω ἄν έχουν χρόνο οἱ Γερμανοί και οἱ Γάλλοι,αλλά οἱ «μ@@@@ες που ούτε χρόνο έχουν, ούτε τον τρόπο τους και κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που πρέπει να κάνουν? Και δεν μιλάω μόνο για την εξουσία.»,έχουν μία ασπίδα που δέν έχουν οἱ προηγούμενοι,και δέν είναι άλλη από την απόδραση σε παράλληλα σύμπαντα,και ἡ επίρριψη της ευθύνης στους πολιτικούς αντιπάλους.

   Μήν ανησυχείς τα μάλα,φόρτωσε θετική ενέργεια,ρούφα κανα-δυό πρέζες χαζοχαρουμενίτιδα,πάρε ύφος χιλίων καρδιναλίων,και επανάλαβε μαζί μας την μαγική φράση «είναι συμφέροντα από πίσω,αλλά θα την βρούμε την άκρη,να᾿ούμ᾿.»

   @Gunslinger32

   Τα 58 μύρια δίνονται με πρόσχημα το Ντάες,και όχι για την καταπολέμηση του Ντάες.

   1. Σύμφωνοι.
    Ξέρω όμως έλληνες 1ης γενιάς που βλέπουν την αστερόεσσα ή ακούν το ύμνο και κατουριούνται πάνω τους. Όχι γιατί τους έλκει η σημερινή ισχύς των ΗΠΑ[*] ούτε γιατί οι ΗΠΑ είναι κανένας παράδεισος, αλλά για τον τρόπο που τους φέρονται.

    Προφανώς και οι ΗΠΑ έχουν εσωτερικούς διχασμούς και δεν ξέρω τα μελλούμενα, αλλά δεδομένου του μεγέθους και της ποικιλότητας η συνοχή τους είναι αξιοθαύμαστη. Και δεν έχουν καν ένα εχθρό δίπλα τους έτοιμο να τους καταπιεί, ε?

    Τα θέτω απλά προς σύγκριση.

    [*]υπάρχουν και τέτοιοι, η ισχύς πάντα έλκει. Eίχα γνωρίσει ένα Ιρλανδό, πολιτογραφημένος βρετανός, που ένοιωθε ποιό βρετανός απο τους άγγλους. Proud to be British :-/ )

   2. Είμαι σίγουρος ότι δίνονται με πρόσχημα, έτσι συνεχίζουν να πουλάνε παραμύθι στο κοινό και στους φορολογουμένους ότι δήθεν πολεμάμε
    την τρομοκρατία κλπ. Στο φινάλε όμως πρόκειται για “ζεστό αέρα” και
    τίποτα άλλο, όπως και στο Αφγανιστάν που δήθεν “υπερασπίζονται”
    τόσα χρόνια την Δημοκρατία. Όσο χρειαζόταν η Τουρκία την υποστήριξη
    με τους Patriot, τόσο χρειάζεται και τα 58 εκατ. για να πολεμήσει το Νταες δλδ καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.