Το Αρθρωτό, Αυτόματο, Δικτυωμένο Σύστημα με ικανότητα Σκόπευσης και Αναχαίτισης (“MANTIS”) ρουκετών, πυροβολικού και όλμων (“C-RAM”) των Ομοσπονδιακών Δυνάμεων της Γερμανίας (“Bundeswehr”) κατέστη επιχειρησιακό στο Μάλι την 24η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας στο ιστότοπο του την 26η Ιανουαρίου.

Συστήματα αισθητήρων και επιχειρήσεων και έλεγχου πυρός του “MANTIS” έχουν αναπτυχθεί στο Μάλι σε διαμόρφωση “ανίχνευσης και προειδοποίησης”, χωρίς τα πυροβόλα των τριάντα πέντε (35) χιλιοστών, για να βοηθήσει στην προστασία του στρατοπέδου της Πολυδιάστατης Ολοκληρωμένη Αποστολής Σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι (MINUSMA) στο Γκάο από τους συμβατικούς όλμους, πυρά πυροβολικού και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα, συμφωνά με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

bmvg.de

bmvg.de

Το υπουργείο πρόσθεσε οτι το “MANTIS” καθιστά εφικτό τον καθορισμό της περιοχής προέλευσης των πυρών με μεγαλύτερη ακρίβεια από την κατάσταση πριν την ανάπτυξη του.

Βίντεο παρουσίαση του συστήματος “MANTIS”

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ισχυρό ενδιαφέρον σύστημα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό(και όχι μόνο) θα ήταν όμως προτιμότερη η κινητή έκδοση, επάνω σε τροχοφόρο η ερπυστριοφόρο όχημα (την οποία προσφέρει η εταιρία) για περισσότερη ευελιξία.

    Αντιαεροπορικό σύστημα Oerlikon Skyranger επάνω σε τροχόφορα οχήματα 8×8

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: