Γεωργία: Παρουσίαση νέου 6X6 οχήματος με οβιδοβόλο 120mm

Το νεό γεωργιανής κατασκευής 6X6 πρωτότυπο GMM-120 οβιδοβόλο των 120mm αναπτυχθηκε και σχεδιαστηκε απο την Κρατική Αμυντική Βιομηχανία “Δέλτα”. (Φωτ: armyrecognition.com)
Το νεό γεωργιανής κατασκευής 6X6 πρωτότυπο GMM-120 οβιδοβόλο των 120mm αναπτυχθηκε και σχεδιαστηκε απο την Κρατική Αμυντική Βιομηχανία “Δέλτα”. (Φωτ: armyrecognition.com)
Το νέο γεωργιανής κατασκευής 6X6 πρωτότυπο GMM-120 οβιδοβόλο των 120mm αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την Κρατική Αμυντική Βιομηχανία “Δέλτα”. (Φωτ: armyrecognition.com)

Κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Γεωργία, την 26η Μαΐου 2016, το Κρατικό Κέντρο Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας “Δέλτα” αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο του τροχοφόρου αυτοκινούμενου οβιδοβόλου των 120mm υπό την ονομασία GMM-120.

Το πρωτότυπο GMM-120 βασίζεται στο γερμανικής κατασκευής αμάξωμα του εμπορικού φορτηγού 6X6 MAN το οποίο είναι εξοπλισμένο με θωράκιση συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματος πληρώματος. Το πλήρωμα το οποίο αποτελείται από έξι άτομα βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος και το πίσω μέρος του σκάφους είναι εξοπλισμένο με ένα οβιδοβόλο 120mm τοποθετημένο πάνω σε μια περιστροφική πλάκα.

Το GMM-120 είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα έλεγχου πυρός και συστήματα πλοήγησης. Ο ρυθμός βολής για το σύστημα όλμου είναι 15 βλήματα ανά λεπτό με βεληνεκές πυρός από 480 έως 7100 μέτρα. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 50 βλήματα όλμου.

Κατά την κίνηση επί δρομολογίου, το οβιδοβόλο των 120mm αποθηκεύεται στο εσωτερικό του οχήματος. Σε ελάχιστα λεπτά, το GMM-120 είναι έτοιμο προς βολή, και το οβιδοβόλο των 120mm μπορεί να βάλλει δια μέσω δυο μεγάλων θυρίδων στην οροφή του οχήματος.

Για την προστασία του, το GMM-120 είναι οπλισμένο με ένα πολυβόλο των 12,7mm τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος πάνω από την οροφή του διαμερίσματος πληρώματος.

Απόδοση/Μετάφραση από το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Ρε που να μας πάρει και να μας σηκώσει..ακόμη και η χειρότερη η πιο εγκληματική φάρα της ΕΣΣΔ που δεν έχει να φάει,φτιάχνει κάτι και εδώ χειροκροτούμε τα ασπίδια στα Μ-113!

  2. Έχεις δει και τα υπόλοιπα που έχουν κατασκευάσει;

    Μια μικρή χώρα φτωχή αλλά όχι με τα δικά μας μυαλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.