Για πρώτη φορά οι CEO στις 4 μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, είναι όλες γυναίκες

Ο Ντόναλντ Τραμπ με την διευθύντρια της Lockheed Martin, την Marillyn Hewson.

Από την εκτελεστική ηγεσία των κορυφαίων κατασκευαστών όπλων, στους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους που σχεδιάζουν και αγοράζουν το στρατιωτικό οπλοστάσιο, η εθνική αμυντική ιεραρχία των Ηνωμένων Πολιτειών διοικείται για πρώτη φορά από γυναίκες.

Από την 1η Ιανουαρίου, οι διευθύνοντες σύμβουλοι τεσσάρων από τους πέντε μεγαλύτερους αμυντικούς εργολάβους των ΗΠΑ – τη Northrop Grumman, τη Lockheed Martin, τη General Dynamics και το βραχίονα άμυνας της Boeing – είναι τώρα γυναίκες. Και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κορυφαίος αγοραστής όπλων του Πενταγώνου και ο κύριος επιβλέπων του πυρηνικού αποθέματος των ΗΠΑ δέχεται τώρα κι άλλες γυναίκες σε μερικές από τις σημαντικότερες θέσεις εθνικής ασφάλειας, όπως ο ανώτατος διαπραγματευτής ελέγχου των όπλων και ο γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διευθύντρια της Lockheed Martin είναι η Marillyn Hewson. Την 1η Ιανουαρίου, η Kathy Warden, η οποία κατείχε μια σειρά ανώτερων διευθυντικών θέσεων στη General Dynamics και σε άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, έγινε CEO της Northrop Grumman, ο τέταρτος μεγαλύτερος ανάδοχος του Πενταγώνου το 2017, με περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Συντάσσεται με την Hewson στην Lockheed, τον μεγαλύτερο εργολάβο του Πενταγώνου με περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντικά έσοδα, που αρχικά εντάχθηκε στην εταιρεία πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες ως βιομηχανικός μηχανικός.

Η Phebe Novakovic, πρώην αξιωματικός πληροφοριών, είναι η διευθύνων σύμβουλος της γενικής στρατηγικής άμυνας της General Dynamics, ενώ η Leanne Caret διευθύνει τώρα το τμήμα άμυνας, διαστήματος και ασφάλειας της Boeing.

Όλες δουλεύουν τώρα με την Ellen Lord, την πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση του Υφυπουργού Άμυνας για απόκτηση και στήριξη, τον κορυφαίο αγοραστή όπλων του Πενταγώνου. Η Lord είχε προηγουμένως διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Textron Systems, θυγατρικής της Textron.

Σε άλλες θέσεις-κλειδιά:

Η Andrea Thompson ανέβηκε στα στρώματα ως αξιωματικός του στρατού προτού γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ ως Υφυπουργός Εξωτερικών για τον έλεγχο των όπλων και τις διεθνείς υποθέσεις ασφάλειας, η κορυφαία διπλωμάτης που εξετάζει δισεκατομμύρια σε πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ και είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή και τη διαπραγμάτευση διεθνών συμφωνιών όπλων .

Η Lisa Gordon-Hagerty είναι η πρώτη γυναίκα που διαχειρίζεται την Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας, το σκέλος του Τμήματος Ενέργειας που κατασκευάζει και διατηρεί τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Πηγή: offtherecord.net.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.