Για πρώτη φορά ο Βρετανικός Στρατός εκπαιδεύεται μαζί με το Στρατό της Σιέρα Λεόνε στις επιχειρήσεις σε ζούγκλα

Photo by: Sergeant Matthew McGregor, Canadian Forces Combat Camera

[dropcap size=small]Γ[/dropcap]ια πρώτη φορά, Βρετανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται μαζί με στρατιώτες της Σιέρα Λεόνε σε επιχειρήσεις στην ζούγκλα, ανακοίνωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2016 ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μαικλ Φαλον. Περίπου 90 στρατιώτες απο το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύχθηκαν παράλληλα με 25 στρατιώτες της Σιέρα Λεόνε για να εκπαιδευτούν μέσα στην ζούγκλα ώστε να διδαχθούν τις ικανότητες πως να ζήσουν και πολεμήσουν σ’ αυτό το περιβάλλον.

“Η έμφαση της Βρετανίας στην στρατιωτική υποστήριξη προς την Αφρική είναι μεγάλη, και τα δύο τρίτα ολόκληρης της βρετανικής μεσοπρόθεσμης παγκόσμιας προσπάθειας ομαδικής εκπαίδευσης επενδύεται στην Αφρική, η οποία ισοδυναμεί περίπου με 18000 εκπαιδευτικές ανθρωποημέρες ανά έτος”, είπε το υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός Φαλον είπε: “Η εκπαίδευση με τις δυνάμεις της Σιέρα Λεόνε είναι απλά το πιο πρόσφατο παράδειγμα της βρετανικής αναβάθμισης σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των διεθνών απειλών που θέτουν την Βρετανία σε κίνδυνο”.

Ο Στρατός της Σιέρα Λεόνε είναι ένα αντίγραφο του Βρετανικού Στρατού και δημιουργήθηκε μετά την ανεξαρτησία της το 1961. Ο πυρήνας του Στρατού βασίζεται στο Τάγμα της Σιέρα Λεόνε της Βασιλικής Δυτικοαφρικανικής Συνοριακής Δύναμης, το οποίο έγινε το Βασιλικό Σύνταγμα της Σιέρα Λεόνε και αργότερα το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Σιέρα Λεόνε. Η συνολική ενεργή δύναμη προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Σιέρα Λεόνε είναι περίπου 10000 προσωπικό.

Η Σιέρα Λεόνε έχει πολύ περιορισμένο σύγχρονο οπλισμό. Η χώρε διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία χρησιμοποιημένων και μεταχειρισμένων ξένων όπλων. Η Στρατιωτική Ισορροπία IISS κατέγραψε σε υπηρεσία 31 όλμους, πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως Carl Gustav και εφτά αντιαεροπορικά πυροβόλα. Ο υπόλοιπος στρατιωτικός εξοπλισμός ίσως περιλαμβάνει το Heckler & Koch G3, AK-47, ελαφρύ πολυβόλο RPD και το RPG-7.

Δυο άρματα μάχης T-72 παραγγέλθηκαν από την Ουκρανία το 1994 και παραδόθηκαν στην Σιέρα Λεόνε μέσω της Πολωνίας το 1995. Αν και ελάχιστα χρησιμοποιημένα συντηρήθηκαν από την νοτιοαφρικανική βιομηχανία Executive Outcomes, το επιχειρησιακό καθεστώς τους είναι αμφίβολο. Οι μηχανοκίνητες δυνάμεις του Φρίτανουν υποστηρίζονται από τουλάχιστον δέκα πρώην Σλοβακικά OT-64 και τρία τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Casspir. Σύμφωνα με το “World Defence Almanac 2015”, ο Στρατός της Σιέρα Λεόνε χρησιμοποιεί επίσης ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-2, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) 8X8 BTR-80 και 8X8 ΤΟΜΠ Piranha.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.