Δέκα μοτοσικλέτες στην ΕΛ.ΑΣ., δωρεά του επιχειρηματία κ. Γεώργιου Σαλονίκη

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα (10) δίκυκλες μοτοσικλέτες, δωρεά του επιχειρηματία κ. Γεώργιου Σαλονίκη. (ΕΛΑΣ)

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.02.2014) το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε δέκα (10) δίκυκλες μοτοσικλέτες, που αποτελούν δωρεά του επιχειρηματία κ. Γεώργιου Σαλονίκη, στη μνήμη της αδελφής του.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ευχαρίστησαν τον επιχειρηματία για την προσφορά του αυτή.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι:

«Κύριε Σαλονίκη, σε μία εποχή δύσκολη για τη χώρα και για την Αστυνομία, λόγω της οικονομικής κρίσης, οιαδήποτε προσφορά υλικών μέσων που εξυπηρετούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ευπρόσδεκτη και έχει ιδιαίτερη σημασία.

Γι’ αυτή σας την προσφορά θέλω να σας ευχαριστήσω και εκ μέρους του κ. Υπουργού, γιατί δείχνει τα αισθήματά σας για την Ελληνική Αστυνομία και αποτελεί μια αναγνώριση του έργου της.

Γιατί πράγματι οι Έλληνες Αστυνομικοί υπό δυσμενείς συνθήκες, κάτω από αντιξοότητες και με μειωμένες αποδοχές όπως ξέρετε, χάρις στη φιλοτιμία και στην αυταπάρνηση προσπαθούν να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους χάριν των πολιτών, να εξασφαλίσουν μία ειρηνική συμβίωση των πολιτών και να εξασφαλίσουν μία συνοχή στην κοινωνία με το να διατηρούν την τάξη και την ασφάλεια.

Η προσφορά σας είναι αξιέπαινη και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα (10) δίκυκλες μοτοσικλέτες, δωρεά του επιχειρηματία κ. Γεώργιου Σαλονίκη. (ΕΛ.ΑΣ.)

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η προσφορά αυτή του επιχειρηματία Γιώργου Σαλονίκη, στην Ελληνική Αστυνομία είναι ένα μικρό μνημόσυνο για την αδελφή του, που πρόσφατα «έφυγε» από τον κόσμο αυτόν.

Πέρα όμως από αυτήν την συγκινητική συναισθηματικά πλευρά η προσφορά αναδεικνύει ότι η φιλοπατρία, η προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια δεν έλειψαν, ούτε θα λείψουν ποτέ, από το λαό αυτής της χώρας. Και ειδικότερα, σε μια πολύ κρίσιμη εποχή οικονομικά, όπου οι αντοχές και της κοινωνίας αλλά και γενικότερα και των Φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία, δοκιμάζονται.

H προσφορά αυτή δεν έχει μόνο υλική διάσταση. Έχει μια ηθική διάσταση γιατί εμπλουτίζεται από τα στοιχεία της κοινωνικής συνείδησης του εθνικού χρέους και της φιλοπατρίας.

Οι μοτοσικλέτες αυτές θα τεθούν στην Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και θα μετουσιωθούν σε προσφορά προς τον Έλληνα πολίτη, προς την Ελληνική κοινωνία.

Ευχαριστούμε θερμά και ευχόμεθα βάλσαμο παρηγοριάς για την αδερφή σας την οποία χάσατε τόσο άκαιρα και τόσο γρήγορα».

Στο πέρας της εκδήλωσης, ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Σαλονίκης, δήλωσε ότι:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα θερμά σας λόγια όπως επίσης και όλους τους άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας για την αυταπάρνηση με την οποία επιτελείτε το καθήκον σας.

Τα λόγια σας αποτελούν για μένα και την οικογένειά μου βάλσαμο ψυχής για την απώλεια της αγαπημένης μου αδερφής που έφυγε πρόωρα.

Η μικρή αυτή συμβολή μας στη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί για μας αυτονόητο καθήκον σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο μας…….

……..Άλλωστε μόνο όλοι μαζί με αλληλεγγύη θα πάμε μπροστά σαν χώρα και σαν κοινωνία. Αν όλοι μας προτάξουμε τον καλό μας εαυτό, ενωμένοι είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε, όπως συνέβη πάντοτε σε αυτή τη χώρα.

Και πάλι ένα θερμό ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά πάνω απ’ όλα για το σπουδαίο έργο σας, που αποτελεί καταφύγιο για τους συμπολίτες μας και τον απλό κόσμο που θέλει να νιώθει τον αστυνομικό συμπαραστάτη στα δύσκολα».

Επιπλέον, στην τελετή από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας.

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα (10) δίκυκλες μοτοσικλέτες, δωρεά του επιχειρηματία κ. Γεώργιου Σαλονίκη. (ΕΛ.ΑΣ.)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.