Δανία: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές αποδοχής των αντιμέτρων C-Guard στη φρεγάτα HDMS Niels Juel (F-363)

H φρεγατα του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας HDMS Iver Huitfeldt. (NATO)
H φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας HDMS Iver Huitfeldt. (NATO)

Η Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO) ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει με επιτυχία  τη θαλάσσια δοκιμή αποδοχής (SAT) του συστήματος εκτόξευσης αντιμέτρων C-Guard το οποίο ήταν τοποθετημένο στη φρεγάτα HDMS Niels Juel (F-363) κλάσης Iver Huitfeldt.

Σχεδιασμένο για την προστασία από πολλαπλές επιθέσεις πυραύλων και τορπιλών απο διάφορες κατευθύνσεις, το σύστημα C-Guard μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά εξελιγμένες απειλές όπως καθοδηγούμενους (RF) πυραύλους μικρής εμβέλειας, πυραύλους με ερευνητή υπερύθρων (IR) και προηγμένες τορπίλες επόμενης γενιάς.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν τον έλεγχο ενσωμάτωσης πλήρους λειτουργικής και επιχειρησιακής ενσωμάτωσης του συστήματος με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (ΣΔΜ) C-Flex της Terma. Επίσης κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδοχής του C-Guard πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με βλήματα αντιμέτρων παραπλάνησης Mk214 Seagnat των 130 χιλιοστών και Mk216 περισπασμού.

[youtube=http://youtu.be/sSeV6uL90vE]

Αρχικώς σχεδιασμένο να προστατεύει ναυτικές πλατφόρμες απο αεροπορικές απειλές, το C-Guard χρησιμοποιείται από 15 Πολεμικά Ναυτικά σε όλο τον κόσμο.

Το πλοίο κλάσης Iver Huitfeldt διαθέτει στο προωστήριο σκεύος τέσσερις κύριους, πετρελαιοκινητήρες 20V 8000 M70 της MTU και ως οπλισμό έχει ένα κάθετο εκτοξευτή, πολλαπλών πυραύλων (VLS) ΜΚ41 της Lockheed Martin για τους πυραύλους RIM-7 Sea Sparrow (ESSM) και SM-2 IIIA.

Κατασκευασμένες από το ναυπηγείο Odnse Steel για το Βασιλικό Ναυτικό της Δανίας, οι φρεγάτες είναι εξοπλισμένες με ξεχωριστά φίλτρα για την προστασία των πληρωμάτων απο επιθέσεις ΧΒΡΠ και εναέριους ψεκασμούς.

Με την ολοκλήρωση του SAT, το C-Guard θα είναι ήδη επιχειρησιακό σε δύο φρεγάτες του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας, κλάσης Iver Huitfeldt, την HDMS Peter Willemoes και HDMS Niels Juel.
Το Δανικό Ναυτικό σχεδιάζει να πραγματοποιήσει, στα μέσα του έτους, παρόμοια δοκιμή για την τρίτη φρεγάτα της κλάσης Iver Huitfeldt.

O κάθετος εκτοξευτής πολλαπλών πυραύλων (VLS) Mk41 της Lockheed Martin με 32 κάνιστρα σε φρεγάτα κλάσης Iver Huitfeldt. (Wikipedia)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. Ὅταν ἀγνοείς τις Iver Huitfeld και ψάχνεσαι για FRΕΜΜ,εἶναι σαν να ἀφήνεις τον γάμο και να τρέχεις στα πουρνάρια.
    ΥΓ.
    RIM-7 Sea Sparrow=NSSM(NATO Sea Sparrow Missile)
    ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile)=RIM-162
    Την ἔκανα πάλι,εἴχα δέν εἴχα,την παρατήρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.