Δείτε τους αρματιστές των ΗΠΑ να εκπαιδεύονται για το διαγωνισμό καλύτερου πληρώματος “Κύπελλο Σάλιβαν”

©Soldiers magazine

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο “Κύπελλο Σάλιβαν” του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για τα καλύτερα πληρώματα αρμάτων μάχης.

Σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει τους αρματιστές διανοητικά και σωματικά, συνδυάζει την πνευματική πρόκληση στον χειρισμό αρμάτων υπό συνθήκες μάχης με εντατικές, επίπονες σωματικές δοκιμασίες στη δύναμη και την αντοχή.

Έλαβε την ονομασία του από τον πρώην αρχηγό Στρατού Γκόρντον Σάλιβαν, ο διαγωνισμός “Κύπελλο Σάλιβαν” είναι ανοιχτός για τα πληρώματα του Στρατού των ΗΠΑ, Εφεδρείας του Στρατού, Εθνοφρουράς, Πεζοναυτών και συμμαχικών χωρών. Οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται σε μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, έως την ανύψωση πραγματικών βλημάτων 120 χιλιοστών πάνω από το κεφάλι (η απαίτηση είναι περίπου στα 45).

Την προηγούμενη Άνοιξη το περιοδικό Soldier Magazine των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) συνάντησε τους αρματιστές της 1-64 Επιλαρχίας και ακολούθησε δύο άρματα με τα πληρώματα τους καθώς προετοιμαζόταν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό καλύτερου πληρώματος “Κύπελλο Σάλιβαν 2016”. Ο “Cannonarchy” και ο “Count Trackula” είναι της Ίλης Τσάρλι, της 1ης Επιλαρχίας του 64ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος. Τελικά στο διαγωνισμό νίκησε ένα πλήρωμα από την Εθνοφρουρά της Βορείου Καρολίνα.

Ο συντάκτης του περιοδικού Soldier Magazine ακολούθησε τους αρματιστές του Στρατού των ΗΠΑ απο την εκπαίδευση τους στο Φορτ Στίουαρτ εως τον πραγματικό διαγωνισμό στο Φόρτ Μπενινγκ. Αν και το βίντεο είναι σχετικό με την εκπαίδευση που γίνεται πριν από το διαγωνισμό, περιέχει επίσης στιγμιότυπα από το τι περιλαμβάνει η ζωή ενός αρματιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=wqFjwnxiRb4

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.