Δηλώσεις συμμετοχής προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων στον 32° Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό 

Φωτογραφία από την Παγκόσμια Ημέρα Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day-Run 2014) στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι (ΓΕΑ)

Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) ανακοίνωσε ότι το ενδιαφερόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων  που επιθυμεί να συμμετάσχει στον 32º Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2014, χωρίς κόστος συμμετοχής, θα πρέπει να αποστείλει τα παρακάτω προσωπικά στοιχεία του, έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ.

Ονοματεπώνυμο:

Όνομα Πατρός:

Ημερομηνία Γεννήσεως: Ημέρα – Μήνας – Έτος

Επίδοση:

Τοποθεσία επίτευξης της επίδοσης:

Έτος επίτευξης επίδοσης:

Μονάδα:

Σώμα:

Τηλέφωνο επικοινωνίας σταθερό:

Τηλέφωνο επικοινωνίας κινητό:

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στο Μαραθώνιο δεν συνιστά εκτέλεση υπηρεσίας.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος  συμμετέχει με δική του ευθύνη σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχει εκδώσει ο ΣΕΓΑΣ.

Η ΑΣΑΕΔ ενημερώνει επίσης ότι η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι ΔΩΡΕΑΝ και αφορά μόνο το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου και όχι τα αγωνίσματα των 5 & 10 χλμ.

Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει διανύσει τα τελευταία χρόνια μία καταπληκτική πορεία ανάπτυξης και προόδου. Ο ΣΕΓΑΣ, με όραμα, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια, έδωσε και δίνει στο εθνικής σημασίας και διεθνούς εμβέλειας αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός την πρέπουσα προσοχή και το οδηγεί με σταθερά βήματα εκεί που αξίζει να είναι ο αυθεντικός μαραθώνιος, στην κορυφή του παγκόσμιου Μαραθώνιου Κινήματος.

Παρότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι ακόμη μακρύς, τα στοιχεία της προόδου του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητα. Σήμερα σχεδόν κάθε οικογένεια ή παρέα έχει κάποιον που συμμετέχει στους αγώνες και τις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πια ετήσιου γεγονότος στην Ελλάδα. Από 4.000 συμμετέχοντες, λιγοστούς φιλάθλους και τηλεθεατές το 2005, ο Μαραθώνιος έφθασε στους 30.000 δρομείς, δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους και πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές το 2013. Ο ΣΕΓΑΣ και το κίνημα δρομέων ωθεί κάθε μέρα τους Έλληνες σε ένα νέο, υγιεινό, καλύτερο τρόπο ζωής. Τα δρομικά γεγονότα και οι συμμετοχές σ’ αυτά έχουν πραγματικά εκτιναχθεί στα ύψη.

Φωτογραφία από τους 59ους αγώνες ανώμαλου δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας, που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day-Run) στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. ( ΓΕΑ)

Το κυριότερο είναι ότι οι συμπατριώτες μας είναι περήφανοι για την οργανωτική αρτιότητα του Μαραθωνίου και βιώνουν με ικανοποίηση τις στιγμές χαράς, αισιοδοξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης που τους προσφέρει, μέσα σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Η Πολιτεία και οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και η Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζουν το αναπτυξιακό αυτό γεγονός, βλέποντας τα πολύ σημαντικά οφέλη για την ιστορία της χώρας μας, τον τουρισμό και την οικονομία της. Η υποστήριξη των χορηγών, ΜΚΟ, ΣΔΥ, τουριστικών και εμπορικών εταίρων, ΜΜΕ, προσωπικοτήτων όλων των χώρων και των εθελοντών μας είναι μεγάλη και σταθερή, ενώ το «αποτύπωμα» του Μαραθωνίου για φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει πλέον αποκτήσει αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, είμαστε περήφανοι για την παγκόσμια καταξίωσή μας. Με την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου μέσα στον Τύμβο του Μαραθώνα, τη Φλόγα του Μαραθωνίου και τα ταξίδια της σε όλες τις ηπείρους, το διεθνές Συμπόσιο της AIMS για το Μαραθώνιο και τη συμμετοχή σ’ αυτό περισσότερων από 60 διοργανωτών μαραθωνίων ετησίως, το Γκαλά Βράβευσης των Καλυτέρων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου στην Αθήνα, και πάνω από όλα, τη μεταφορά της έδρας της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) στην Ελλάδα, στην Λεωφόρο Σπύρου Λούη, δημιουργήσαμε τα εργαλεία για την ανάδειξη της μοναδικής μας «θέσης» και ρόλου μέσα στο διεθνές Μαραθώνιο Κίνημα.

Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις, ο ΣΕΓΑΣ είναι σήμερα έτοιμος για το νέο μεγάλο βήμα του Μαραθωνίου της Αθήνας. Βήμα που θα αναδείξει ακόμη καλύτερα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Που θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη προβολή του αυθεντικού χαρακτήρα του. Που θα αποτελέσει πρόσθετο, ισχυρό κίνητρο για
τη συμμετοχή καθενός εκ των εκατομμυρίων δρομέων όλου του κόσμου, έστω και για μία φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, και τη δημιουργία άρρηκτης σχέσης και συμμετοχής των Ελλήνων στο ιστορικό αγώνισμα της χώρας μας.

Στον ΣΕΓΑΣ έχουμε κάνει σκοπό τη συνειδητή γνώση κάθε δρομέα του κόσμου για την ιστορική σχέση της χώρας μας με τη γέννηση του Μαραθωνίου και για την άρτια διοργάνωση του σύγχρονου Μαραθωνίου της Αθήνας. Έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε τη συμμετοχή στο Μαραθώνιό μας, όχι απλά ένα «πρέπει» για κάθε πραγματικό μαραθωνοδρόμο, αλλά την καλύτερη εμπειρία της ζωής του στην Ελλάδα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Σήμερα, κάνουμε το πρώτο βήμα της νέας εποχής, δίνουμε την εκκίνηση της νέας φάσης της προσπάθειάς του Μαραθωνίου της Αθήνας για την παγκόσμια καταξίωση μέσα από την εξέλιξη και βελτίωση της οπτικής του ταυτότητας.

Το νέο όνομα του αγώνα μας, είναι «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός». Ένα όνομα που καταγράφει με πολύ πιο σωστό και σαφή τρόπο την «μοναδική» παγκόσμια «θέση» της εθνικής μας περιουσίας. Δεν είμαστε απλά ένας Κλασικός Μαραθώνιος των 42.195μ., αλλά ο μοναδικός πάνω στην αυθεντική διαδρομή από το Μαραθώνα στην Αθήνα. Είμαστε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Συγχρόνως, στην νέα οπτική μας ταυτότητα, στο νέο λογότυπο, διατηρούμε τα χρώματα της Ελλάδας, την κλασικότητα και τον αρχαίο δρομέα, αλλά συγχρόνως κάνουμε παγκοσμίως γνωστό ότι το Μ προέρχεται από την Ελλάδα, από την ιστορική πόλη του Μαραθώνα.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.