Ο ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, διάλεξη για τα σύγχρονα ζητήματα του Διεθνούς Γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Φωτογραφία του συμμετέχοντος προσωπικού της Μονάδος. (Φωτ: ΓΕΑ)

Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης. (Φώτ: ΓΕΑ)

Κατά τη διάλεξη, αναφέρθηκε διεξοδικά στις έννοιες της Γεωπολιτικής Ανάλυσης και του Γεωστρατηγικού Σχεδιασμού και προέβη σε μια αποτίμηση των τρεχουσών συνθηκών του Γεωπολιτικού Περιβάλλοντος της Ελλάδας. Μετά τη διάλεξη, ακολούθησε συζήτηση περιπτωσιολογικής προσέγγισης παραδειγμάτων Γεωπολιτικού Σχεδιασμού.

Ο Διοικητής της 116 ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Ποδιώτης, επέδωσε στον κ. Μάζη αναμνηστικό της επίσκεψής του. (Φωτ: ΓΕΑ)

Ο Διοικητής της 116 ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Ποδιώτης, επέδωσε στον κ. Μάζη αναμνηστικό της επίσκεψής του, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους του συμμετέχοντος προσωπικού της Μονάδος

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: