Διαγωνισμός για την προμήθεια δύο παράκτιων περιπολικών πλοίων

©hcg.gr

[dropcap size=small]Α[/dropcap]νοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια δύο παράκτιων περιπολικών πλοίων, άνω των 30 μέτρων, και αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα δύο πλοία, προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέση ποιότητας-τιμής. Το έργο απαλλάσσεται από ΦΠΑ. Για την ανάδειξη αναδόχου πρέπει να κατατεθούν σφραγισμένες προσφορές σε ευρώ. Στην περίπτωση που τελικά δεν επιτευχθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης.

Η παρούσα σύμβαση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας-Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις) σε ποσοστό 90% και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) σε ποσοστό 10%.

Τα δύο πλοία θα παραδοθούν εντός 24 μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης. Μικρότερος χρόνος παράδοσης θα θεωρηθεί πλεονέκτημα σύμφωνα με τον Πίνακα Κριτηρίων Αξιολόγησης.

Το υπουργείο Ναυτλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να ασκήσει, με μονομερή δήλωσή του, το δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια μέχρι επιπλέον δύο όμοιων παράκτιων περιπολικών πλοίων, δηλαδή είτε για ένα επιπρόσθετο, είτε για δύο επιπρόσθετα πλοία. Το δικαίωμα προαίρεσης, εφόσον επιτευχθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ασκηθεί μόνο εφόσον δοθεί σχετική έγκριση από τη «Frontex» και εκχωρηθεί το εγκεκριμένο ποσό.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι στις 19-12-2017, ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί στις 27-12-2017, ώρα 11:00, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη/Πύλη Ε1-Ε2/Λιμένας Πειραιά, 3ος όροφος, Γρ. 318) από την αρμόδια Επιτροπή.

Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, από τις 25-9-2017, στις 9:00, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail: [email protected], fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4606/1081/4653 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται, ότι η διακήρυξη έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Λιμενικού (www.hcg.gr) και στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείο Ναυτιλίας (www.yen.gr), ενώ συστημικά θα είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Απαντήσεις

 1. αυτές οι τοσο αποσπασματικες παραγγελιες με ξεπερνουν. Αντι να πουμε ποιες ειναι οι συνολικες αναγκες της χωρας για τα επομενα 15-20 χρονια στα σκαφη του λιμενικου και να τα φτιάξουμε ΕΜΕΙΣ, κανουμε τον καλο πελάτη.

  2-2 καθε φορά…. γεμιζουμε με 500 διαφορετικους τυπους με οτι σημαινει αυτό για την λογιστικη υποστηριξη και τα κόστη.

  Το χω αποδεχτεί, θα μαστε μια ζωη μ@μακες….

 2. 30 εκ.€ και τα 2 και 60 εάν ασκηθεί η προαίρεση είναι το ορθό.
  Για να καταλάβετε σε τι μπανανία ζούμε Από μία επένδυση έστω και κολοβή που θα αποδώσει πάρα πάρα πολλά θα πληρώσουμε μόνο 3 ή 6 ψωροεκατομμύρια ένεκα του κακού εσπα των τοκογλύφων ευρωπαίων.

  Και δεν κάθονται στο ΛΣ να στήσουν διαγωνισμό για δίκτυο ηλεκτρονικής επιτήρησης για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που και 300εκ. να κοστίσει εμείς θα πληρώσουμε το πολύ το 20% και με προφανή τα οφέλη.

  Ενδεικτικά για περιπολικά οχήματα για ΕΛ.ΑΣ – ΛΣ – Π.Υ. 5.000 διάφορα οχήματα Χ 20.000€ μ.ο. = 100.000.000 με το κακό εσπα των τοκογλύφων ευρωπαίων θα πληρώσουμε 20 ψωροεκατομμύρια

  1. @Προβοκάτωρ
   Το ότι η χώρα υπό την οικονομική κηδεμονία της σοφής Τρόικας ( Ευρωπαική Ένωση, Ευρωπαική Κ. Τράπεζα, ΔΝΤ = Γερμανία, Γερμανία, ΗΠΑ) έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ , το χρέος έχει πάει από 110% στο 180%, η ανεργεία νέων στο 70%, 600.000+ έφυγαν οικονομικοί μετανάστες, πουλήσαμε αεροδρόμια, τρένα, λιμάνια, εκβιαστήκαμε απειλούμενοι να ψηφίσουμε 900 σελίδες νέο-αποικιακούς νόμους/δανειακές συμβάσεις σε 3 μέρες κτλ. όταν… παράλληλα η Γερμανία είχε αρνητικά επιτόκια στα ομόλογά της μην κάνουμε λόγο. Ευρωπαική ένωση: πρόοδος και αλληλεγγύη. ΕΣΠΑ καθρεφτάκια και χάντρες, και έρχεται και ο Κούλης με την «σοβαρή» (αλλά χρεωκοπημένη με 200 εκατ.) ΝΔ να φέρουν την ανάπτυξη που με τόσο κόπο έστησε η αχυρένια ροζ «αριστερά». Όλα καλά.

   1. Τα μνημόνια δεν έφεραν την κρίση, αλλά η κρίση έφερε τα μνημόνια.
    Αν προσέχαμε τώρα δεν θα προσκυνουσαμε τον κάθε μυξιάρη Ευρωπαίο.
    Κανένας μας δε σεβάστηκε την Ελλάδα, την είδαμε σαν κομματικό δικαίωμα και όχι σαν εθνικό με το φόβο μη μας πούνε πατριώτες. Αυτοί είμαστε και τώρα κατηγορούμενος τους ξένους.

    Τώρα είναι αργά για κλάματα.

 3. Με αφορμή το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα ήθελα από το παρόν βήμα να εκφράσω την απορία/αγωνία μου για τον μη εξοπλισμό του νέου σκάφους της Damen με κάποιο πρωραίο πυροβόλο. Απαράδεκτο! Ας ελπίσουμε στο νέο διαγωνισμό να υφίσταται σχετική απαίτηση/πρόνοια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.