Διαγωνισμός τριών «πλωτών ασθενοφόρων» για τα νησιά του Αιγαίου

Καλλιτεχνική απεικόνιση του πλωτού ασθενοφόρου "15.6" της Icarus Marine

Τα τρία σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, θα λειτουργούν με την ευθύνη του Λιμενικού και με διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Όπως αναφέρει το ekabnews.gr, τα σκάφη θα έχουν ως βάσεις τη Νάξο, τη Λέρο και τη Ρόδο και θα μεταφέρουν κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης από τα γειτονικά νησιά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποδέσμευσε στον επίσημο ιστότοπο του τη διακήρυξη υπ’ αριθμ. 18/2018 για την «Προμήθεια τριών (03) σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό».

Η διακήρυξη αναφέρει: Από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι προκηρύσσεται ηλεκτρονικός, ανοικτός διεθνής διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και με αντικείμενο την «Προμήθεια τριών (03) σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό» προϋπολογισθείσας αξίας ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ #1.410.000,00€# (συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων, απαλλάσσεται ΦΠΑ).

Καλλιτεχνική απεικόνιση του πλωτού ασθενοφόρου της φινλανδικής Kewatec Aluboat

Η εν λόγω προμήθεια χρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο (ΕΣΠΑ) και 15% από εθνικούς πόρους μέσω ΠΔΕ και περιλαμβάνεται στην Πράξη «Περίθαλψη αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας – Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ.», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020».

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, όπου θα είναι διαθέσιμο το πλήρες τεύχος της Διακήρυξης. (Συστημικός Αριθμός: 65265)

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 02-01-2019 και ώρα 09:00.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 01-03-2019 και ώρα 15:00.

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη Δ/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών του ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ στα τηλέφωνα 213–1374648 και 213-1371081 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

13 Απαντήσεις

 1. Σίγουρα θα υπάρχουν πολυ καλές προτάσεις απο τις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες ειναι οι καλύτερες.
  Δεν γνωρίζω κατα πόσο το ΥΕΝ θα επιλέξει μια ελληνική εταιρεία.

 2. Κανονικα χρειαζομαστε αρκετα περισσότερα. Τεσπα, ας πάρουμε αυτα τα 3 έστω και αν καταφερουμε να τα λειτουργησουμε για μια 5ετια κανονικα, χωρις να ακινητοποιηθουν για διαφορους λογους θα το θεωρησω θαυμα.

  1. Κατά τα άλλα,εγώ ξύνω πληγές…
   Έλα όμως που οι πληγές έμειναν,και η ελπίδα δέν ήλθε.
   Ακριβώς όπως το έθεσες,ποιά εμπιστοσύνη υπάρχει στο ΕΚΑΒ,που έχει φεσώσει και τις Ε.Δ με 200-300 Μ€ ;
   Όχι ότι το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ τα πήγε καλύτερα με τα 6 ελικόπτερα SA-365 που αποκτήθηκαν για έρευνα και διάσωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.