Διακλαδικό Τακτικό Σύστημα Προσομοίωσης Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων JLCCTC για το Στρατό των ΗΠΑ

Διακλαδικό Τακτικό Σύστημα Προσομοίωσης Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων. (Πηγή: peostri)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει επιλέξει την εταιρεία Lockheed Martin, για το σχεδιασμό ενός προηγμένου εκπαιδευτικού συστήματος προσομοίωσης το οποίο θα διασφαλίσει την προετοιμασία των στρατιωτικών διοικητών ώστε να ενεργούν αποφασιστικά στο διαρκώς εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το σύστημα Διακλαδικής Τακτικής Επίγειας Εκπαίδευσης (JLCCTC) θα υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές ασκήσεις με την αναπαραγωγή πολύπλοκων επιχειρησιακών εκδοχών, την προετοιμασία των διοικητών και του προσωπικού τους να διοικήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η επ’ αορίστου παραδόσεως και ποσότητας σύμβαση έχει αξία ύψους 146 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 5 χρόνια.

Το JLCCTC ενσωματώνει επτά εργαλεία εντολών μάχης και εκπαίδευσης προσωπικού σ΄ ένα ενιαίο σύστημα και παρουσιάζει προσομοιωμένες φίλιες και εχθρικές δυνάμεις, έτσι ώστε οι διοικητές και το προσωπικό τους να μπορούν να εκπαιδευτούν στη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αποστολών υψηλής έντασης.

Το σύστημα υποστηρίζει επίσης τη εκπαιδευτική στρατηγική του Στρατού των ΗΠΑ για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο θα συνδυάζει, προσομοιωμένα στοιχεία, πραγματικού χρόνου που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή.

Επιπρόσθετα με την παραπάνω ενσωμάτωση, η Lockheed Martin ανέπτυξε την εφαρμογή “Προσομοίωση Μαχητή” (WARSIM) του JLCCTC. Το 2012, το WARSIM υποστήριξε 14 εκπαιδευτικές ασκήσεις όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 22000 εκπαιδευόμενοι διοικητές, τα επιτελεία και η μονάδες τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.