Διεξαγωγή Σεμινάριου στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ / AMSCC στο Στρατόπεδο Παπάγου

ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ
Διεξαγωγή σεμιναρίου στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ στο Στρατόπεδο Παπάγου (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι από 23 έως 25 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) το Ετήσιο Σεμινάριο του ΝΑΤΟ που αφορά στην Ωκεανοπόρο Ναυτιλία με τίτλο «NATO Transport Group Ocean Shipping Seminar 2012».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ωκεανοπόρου Ναυτιλίας του NATO/TGOS, και συμμετείχαν 60 σύνεδροι. Μάλιστα για πρώτη φορά συμμετείχαν, εκτός των Κρατών-Μελών της Συμμαχίας και των χωρών του συμφώνου «Συνεργασίας για την Ειρήνη – Partnership for Peace», και χώρες του «Μεσογειακού Διαλόγου – Mediterranean Dialogue», της «Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης – Istanbul Cooperation Initiative», καθώς και τρίτες Χώρες «Παγκόσμιοι Συνεργάτες – Global Partners» της Συμμαχίας.

ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ
Διεξαγωγή Σεμινάριου στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ στο Στρατόπεδο Παπάγου (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Σκοποί του σεμιναρίου ήταν:

α. Η ενθάρρυνση της συμμετοχής συμμαχικών Κρατών στις δραστηριότητες της ομάδος εργασίας ΝΑΤΟ/TGOS.

β. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις Στρατιωτικές Αρχές του ΝΑΤΟ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους σχεδιάζοντες στρατιωτικές μεταφορές και στους ειδικούς της εμπορικής ναυτιλίας, να συνεξετάσουν και να συζητήσουν επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

γ. Η εξέταση και η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των σχεδίων και των διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων της TGOS, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των εμπειρογνωμόνων (civil experts) του ΝΑΤΟ σε θέματα ναυτιλίας, να υποστηρίζουν τη σχεδίαση και εκτέλεση επιχειρήσεων μεταφορών κατά την ανάπτυξη/αναδίπλωση των συμμαχικών δυνάμεων, στα θέατρα επιχειρήσεων.

δ. Η ανάλυση της διαθεσιμότητας των εμπορικών πλοίων και ο εντοπισμός μέτρων και μηχανισμών που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς.

Η διεξαγωγή του εν λόγω σεμιναρίου στην Αθήνα, παράλληλα με την προβολή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ/AMSCC και της χώρας μας, έδωσε την ευκαιρία στους φορείς της ελληνικής ναυτιλίας να παρουσιάσουν θέματα ενδιαφέροντος και εξειδίκευσής τους σε διεθνές επίπεδο, αναπτύσσοντας παράλληλα επαφές με ξένους φορείς και εθνικούς αντιπροσώπους των συμμετεχόντων κρατών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.