Διετές συμβόλαιο Intracom με ΝΑΤΟ για υποστήριξη Patriot

Patriot
Το σύστημα PATRIOT είναι Αμερικανικής κατασκευής και εντάχθηκε στην Π.Α το 2003. (Φωτογραφία: ΓΕΑ)

Την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot για δύο ακόμη χρόνια, με προαίρεση τριών επιπλέον ετών, ανέθεσε στην Intracom Defense Electronics, μετά από διεθνή διαγωνισμό, η NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency). Η συμφωνία αυτή είναι συνέχεια μιας 5ετούς συνεργασίας για το ίδιο αντικείμενο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η οποία είχε ανατεθεί και πάλι στην Intracom Defense Electronics μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Με τη σύμβαση αυτή η Intracom Defense Electronics θα προσφέρει στα κράτη-μέλη του NATO τα απαραίτητα υλικά και τις σχετικές υπηρεσίες για εργοστασιακή υποστήριξη (Depot Level Maintenance – DLM), επισκευές, επιθεωρήσεις και τροποποιήσεις για την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot.

«Η εταιρία μας, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της, την υποδομή της και το έμπειρο προσωπικό της, έχει τη δυνατότητα να παρέχει στο NATO ανταγωνιστικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης για πολύπλοκα αμυντικά συστήματα. Πιστεύουμε ότι στις παρούσες περικοπές αμυντικών κονδυλίων στην πατρίδα μας, οι δυνατότητες της Intracom Defense Electronics μπορούν περαιτέρω να αξιοποιηθούν προς όφελος της εγχώριας οικονομίας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Defense Electronics.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Intrakom για το 2011, υπενθυμίζεται ότι οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν στα 59,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 45,9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, οι πωλήσεις το 2011 διαμορφώθηκαν στα 519,3 εκατ. ευρώ από 574,4 εκατ. το 2010 και τα EBITDA περιορίστηκαν στα 49,2 εκατ. ευρώ έναντι 63,2 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, για τη μητρική οι ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν στα 19,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 2,4 εκατ. ευρώ.

express.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.