Δράσεις αποτροπής Ιης Μεραρχίας Πεζικού στα βόρεια σύνορα της χώρας (φωτ)

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]το πλαίσιο των δράσεων αποτροπής που έχει θεσπίσει πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Στρατού στις Περιοχές Ευθύνης των 8ης και 9ης Μηχανοποιημένων Ταξιαρχιών, πλησίον των Βορείων συνόρων, Σχηματισμοί της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ) εκτελούν καθημερινά δραστηριότητες επιτήρησης, επαγρύπνησης και διεξάγουν ασκήσεις.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση του συστήματος επιτήρησης συνόρων και η επαύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Δράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούΔράσεις Αποτροπής Ιης Μεραρχίας ΠεζικούHELLAS_HMMWV

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

12 Απαντήσεις

  1. Με εξαίρεση(κάι εφόσον δεν μιλάμε αποκλειστικά για τα Humvee του ΕΣ) το M134, το οποίο παρά το μικρότερο διαμέτρημα δεν το λες και downgrade σε ισχύ πυρός, εφόσον μπορεί να μετατρέψει ένα όχημα σε κινούμενο φρούριο (Gunship) ακόμα και δίχως μια πρόσθετη θωράκιση. ?

   http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20100217145037/battlefield/images/c/c3/HMMWV.jpg

   https://m.youtube.com/watch?v=ttjU3HiE_y0

 1. Χρειάζονται μερικά ακόμα VBL (πελταστές) και Hummer για την ‘Ηπειρο από όσο μαθαίνω λόγω καταγωγής από φίλους εφέδρους. Αν διαβάζεi κάποιος στο ΓΕΣ ας το έχει στα υπ’ όψιν. Δεν είναι μεγάλο το κόστος για μια τέτοια ενίσχυση. Τέλος, ο στόλος των Mercedes GD240 & 290 χρειάζεται κάποιο service.

  1. Ο στολος των GD240 για να μην πω και 290… χρειαζεται να πάει στα σκουπιδια επειγόντως. Δεν ειναι ιδανικα ούτε για την εξοδο στο πλησιεστερο μπουγατσατζίδικο για τον εφοδιασμό της μονάδας με πρωινό… Δημόσιος κίνδυνος ειναι και για τους υπολοιπους στον δρόμο και για τους στρατιωτες.

   1. Τόσο χάλια;
    Όταν υπηρετούσα εγώ,τα Μ-38 ήταν της ίδιας περίπου ηλικίας με τα σημερινά GD-240,αλλά πέρα από τις ιδιαιτερότητες στην οδήγηση,γενικώς ήταν «σκυλιά»,όπως και οἱ παληές καναδέζες Μ-37 άλλωστε.
    Άλλης εποχής οχήματα βέβαια.

   2. Το GD240 αν είναι καλοσυντηρημένο, μολονότι αρκετά παλαιό, μπορεί να εξυπηρετήσει για λίγα έτη ακόμα κάποιες μεταφορές (εποχούμενα περίπολα σε καιρό ειρήνης, απλές μεταφορές διοικητικής μέριμνας λ.χ.) . Ασφαλώς, όμως, θα πρέπει στο άμεσο μέλλον ο ΕΣ να επιδιώξει την απόκτηση περισσοτέρων Panhard VBL (αν γίνεται VBL gen2) και μερικών ακόμα Humvee (είτε με θωράκιση Η1 ή Plasan Sasa) σε ολική αντικατάστασή του. Εννοείται πως θα πρέπει να αποκτηθούν και ορισμένα τροχοφόρα MRAP (π.χ. Cougar, m-atv όπως oshkosh 00930, Typhoon κ.ο.κ.) επιτέλους! Αλήθεια, ισχύει πως οι Η.Π.Α. μας δώριζαν περίπου 500 Hummer διαφόφων εκδόσεων και το ΓΕΣ δεν ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει η προμήθεια; Γνωρίζει, επίσης, κανείς τι απέγιναν εκείνα τα 8 – 12 δεσμευμένα APC που είχε βρει σε ρεσάλτο το ΛΣ;

 2. Ο υπάρχον εξοπλισμός δεν δικαιολογεί τον τίτλο “Μηχανοποιημένη” για τις 8η και 9η ΤΑΞΠΖ.Θα έπρεπε να διευρευνηθεί η πιθανότητα προμήθειας μεταχειρισμένων τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων από την διεθνή αγορά.Πιθανός υποψήφιος τα LAV-25 του USMC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.